VIDEO Un nou „ciot” de 16,3 km, inaugurat pe Autostrada București. 6,3 km sunt, însă, „muzeu”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.12.2023 - 16:59
Un nou „ciot” de 16,3 km, inaugurat pe Autostrada București. 6,3 km sunt, însă, „muzeu” - Foto: captură video

Un nou „ciot” de 16,3 km va fi inaugurat pe Autostrada București - A0, Lotul 2 Sud, între nodurile DN6 și DN5, pe 30 decembrie 2023. 6,3 km sunt, însă, „muzeu”. Nu se va putea circula pe ei.

SHARE

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, se laudă pe Facebook că, „de mâine, de la ora 12 (30 decembrie 2023, n. red.), se va putea circula pe încă un tronson din 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗔𝟬, respectiv 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 𝗦𝘂𝗱, între Cornetu-Bragadiru și Jilava-1 Decembrie, lot cu care ajungem la un total de 96 km de autostradă și drum expres finalizați în acest an.

Acest lot de autostradă are o lungime de 16,3 km și va fi dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru-Cornetu) care va permite astfel circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei.

Pentru acest lot am deschis lucrările în august 2020, alături de ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Bode, și am promis că în 3 ani vom avea primele secțiuni finalizate din Autostrada Bucureștiului A0.

Constructorul continuă lucrările pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenți Lotului 1 Sud, în cel mai scurt timp, dar și până la nodul rutier dintre A0 și Autostrada Soarele A2”. 

Un nou „ciot” de 16,3 km, inaugurat pe Autostrada București. 6,3 km sunt, însă, „muzeu”

„Cu Plugușorul pe Autostrada A0. Aho aho, pe 30.12.2023, în jurul prânzului, se inaugurează aproximativ 10 kilometri între nodurile DN6 și DN5, parte din lotul 2 al A0 Sud. Ceilalți 6,3 km până la limita cu lotul 1 rămân un frumos muzeu. Să fie primiți!

Mai aveam puțin și dădeam focul de artificii de Revelion direct pe șantier.
 
Cele două tronsoane de pe A0 Sud executate de turcii de la Alsim Alarko sunt marea dezamăgire rutieră din 2023 (...)

În ciuda minciunilor gogonate ale ministrului Grindeanu și ale secretarului de stat Scrioșteanu, în loc de 33,23 kilometri pe segmentul DN6-A2, sau măcar DN6-DN4, pupăm doar 10 km amărâți între DN6 și DN5, întârziați un an de zile față de promisiunile războinice din 2022 și vreo 6 luni față de termenul contractual extins.

Solicităm autorităților și antreprenorului general să facă toate demersurile birocratice și în teren astfel încât să putem circula fără restricții, pe profil complet de autostradă, pe A0 Sud între DN5 și DN4 în martie 2024 și din DN4 până la Autostrada A2 în iunie 2024, cel mai târziu.

Închidem anul cu 80,5 km de autostradă și drum expres veritabil deschiși traficului plus alți 15,8 km de autostradă-muzeu, că așa ne stă frumos”, transmit specialiștii Asociației Pro Infrastructură pe pagina lor de Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te