VIDEO Restricții pe 16 km din Autostrada Sebeș - Turda deschisă cu 5 ani întârziere

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.03.2022 - 21:27
VIDEO Restricții pe 16 km din Autostrada Sebeș - Turda, deschiși cu 5 ani întârziere. Alunecă terenul / Ziarul de Cluj

Se circulă restricționat pe lotul al doilea al autostrăzii Sebeș – Turda care a fost inaugurat în decembrie anul trecut după o întârziere de un cincinal. Constructorul trebuie să rezolve o alunecare de teren.

SHARE

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda ar fi trebuit să înceapă în 2014 când s-au și anunțat câștigătorii licitației. Pe autostrada de 70 de kilometri ar fi trebuit să se circule din 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Primele două loturi din Autostradă s-au deschis abia în 2018.

Citește și: O unitate întreagă a Armatei Ruse a fugit rușinos din luptă, abandonându-și blindatele și tunurile

Ultimele două loturi s-au dechis anul trecut, cel de-a doilea în luna decembrie cu anumite restricții.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor au reînceput lucrările în zona alunecării de teren de la Oiejdea, stopate din cauza vremii, dar și pentru că s-a făcut o completare la expertiza tehnică prin care sunt avute în vedere soluții noi pentru stabilizarea dealului, scrie ziarulunirea.ro.

Citește și: Patrioții, primii la fugă. Bode: „Cozile la pașapoarte continuă. Cererea e mai mare cu peste 300%”

conform expertizei suplimentare vor trebui forați 68 de piloți în plus. Practic, va fi adăugat un ecran suplimentar de piloți forați de un metru diametru și 20 de metri lungime. Tot astăzi, antreprenorul lucra și cu o foreză care e folosită mai mult pentru probe prin care se monta un înclinometru care să monitorizeze deplasările. Cei de la Aktor, lucrând cu două foreze, au reușit într-un timp relativ scurt să realizeze 8 din cei 68 de piloți care trebuie forați suplimentar.

Pe lângă lucrările de forare a piloților, constructorul va fi nevoit să efectueze și alte lucrări, să protejeze lucrările cu material geotextil care să împiedice colmatarea drenului, se impermeabilizeze cu un strat de pământ stabilizat terenul dintre zidul de sprijin din pământ armat și ecranul 2 de piloți și să monitorizeze eventualele deplasări prin montarea unui înclinometru, lucru pe care îl făceau în teren, astăzi.

Lucrările pentru stabilizarea alunecări de teren de la Oiejdea, ar trebui să fie finalizate până la finalul lunii iunie, când se va putea circula în această zonă pe ambele sensuri de mers.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.