VIDEO Cum avansează lucrările pe drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada Transilvania

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.06.2022 - 09:52
Cum avansează lucrările pe drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada Transilvania. / Foto: captură video

Lucrările la drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada Transilvania (A3), cu o lungime de 18,96 kilometri, din care 13 kilometri la profil de drum expres, au început în aprilie și șoseaua a început deja să prindă contur.

SHARE

Conform proiectului, drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada Transilvania cu o lungime de 18,96 kilometri va avea profil de drum expres pe 13 kilometri și profil de drum naţional cu patru benzi pe 6 kilometri, 12 poduri și pasaje, peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului, și trei noduri rutiere. Valoarea estimată a proiectului este de 546.398.173 Lei, fără TVA.

Proiectarea și execuția au fost adjudecate de firma Strabag SRL în iulie 2021, iar lucrările au început în aprilie 2022, perioada de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni. 

Citește și: România, veriga lipsă din autostrada Via Carpatia din flancul estic al NATO

„Un proiect care se înscrie într-un model de bune practici în colaborarea dintre guvern și autoritățile locale, pe de o parte. Este un model de bune practici în ceea ce privește descentralizarea implementării proiectelor europene”, a declarat premierul Nicolae Ciucă când au început lucrările de infrastructură.

Problemă pe tronsonsul Chiribiș – Biharia

Singura problemă a drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada Transilvania pare a fi tronsonsul Chiribiș – Biharia. La începutul lunii iunie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat rezilierea contractului pentru tronsonsul Chiribiș – Biharia de pe A3.

Citește și: VIDEO Neurotehnologia va permite schimbarea culorii mașinii doar cu puterea gândului

Tronsonul avea termen de finalizare luna august 2022, însă din cauza unor neînțelegeri apărute între constructorul Trameco și CNAIR, lucrările au fost blocate mai bine de 17 luni, stadiul de execuție fiind de 1%, adică s-a făcut doar organizarea de șantier.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.