De exemplu, Corpul Experţilor Contabili (CECCAR) făcea această solicitare punând accent pe disfuncţionalităţile site-ului ANAF, din ultimele săptămâni.
Veşti bune pentru afacerişti
Printre declarațiile fiscale care au avut termen-limită pe 25 mai se numără și Declarația Unică, ce trebuie depusă de persoanele fizice care au venituri din activități independente (PFA-uri, ÎI-uri, IF-uri, profesii liberale).
Citeşte şi: De ce nu e bun impozitul progresiv: Produce birocraţie şi duce la scăderea încasărilor
De asemenea, este vorba despre cei ce au venituri din drepturi de proprietate intelectuală, chirii, Agricultură, Investiții (pentru care nu se face reținere la sursă), dar și din alte surse, conform Contabilul.ro.
Formularul 230 a avut termen-limită pe data de 25 mai. Având în vedere că sistemele ANAF au funcționat defectuos sau deloc, în ultimele zile, mii de entităţi au fost în pericolul de a nu depune formularele 230.
Citeşte şi: Ce schimbări fiscale pentru persoanele fizice, juridice și PFA-uri aduce 2023. Lista completă
„Dată fiind informarea primită de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, din partea Centrului Național pentru Informații Financiare, aflat în subordinea Ministerului Finanțelor, cu privire la sincopele de funcționare ale portalului ANAF și la imposibilitatea remedierii acestor sincope la timp, pentru a sprijini contribuabilii în depunerea declarațiilor fiscale în termenul de 25 mai, conducerea Agenției recomandă structurilor sale executive din teritoriu ca, pentru situațiile de nerespectare a termenului de depunere, să-și manifeste rolul activ și să aibă în vedere prevederile din Codul de procedură fiscală, referitoare la buna-credință a contribuabililor, potrivit Art. 7, coroborat cu Art. 12", se arată în mesajul Fiscului.