Următorul în linia de tragere, Glovo concediază 250 de angajați. Criza continuă să se manifeste

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.01.2023 - 09:27
Următorul în linia de tragere, Glovo concediază 250 de angajați. Criza continuă să se manifeste - Foto: Pacopac, Wikipedia

Mai multă durere pentru angajații unui startup european, deși în cazul lui Glovo poate nu este neașteptat. Compania și-a concediat 6,5% din forța de muncă, luându-și la revedere într-un mod emoționant, mai devreme, celor 250 dintre lucrătorii săi daţi afară.

SHARE

Într-un buletin de presă, co-fondatorul și CEO-ul Glovo, Óscar Pierre, a declarat că toate celelalte căi au fost epuizate, în urma unor eforturi de nouă luni, de reducere a costurilor, menite să îmbunătățească economia firmei.

Deși Pierre sugerează că angajații Glovo s-ar putea să nu fi văzut venind, disponibilizările nu sunt cu adevărat o surpriză completă. Reducerile la ramurile internaționale ale companiei Barcelona-HQed, ea însăși o subsidiară a German's Delivery Hero, din iulie 2022, fuseseră deja confirmate.

Citeşte şi: IBM face concedieri masive în sectorul tech, într-un plan amplu de reorientare strategică

Startup-ul românesc de livrare de alimente Foodpanda a fost absorbit de Glovo, în mai anul trecut. Săptămâni mai târziu, aproximativ 40% din personalul român fusese disponibilizat, conform Tech.eu.

Aceste concedieri suplimentare sunt acum oricum în altă parte, nu în România. Majoritatea locurilor de muncă eliminate vin la operațiunile Glovo din Barcelona.

Cu toate acestea, conducerea a încercat să scutească de concedieri lucrătorii din prima linie, optând în schimb să renunțe la partea de suport de afaceri, la recrutori și la specialiștii în date.

Citeşte şi: Concedieri masive la Ford Europe, din cauza electrificării. Activităţile de dezvoltare revin în SUA

Pierre și-a asumat responsabilitatea pentru deciziile care ar fi putut duce la concedieri, dar a menținut previziunile anterioare, de creștere cu două cifre, pentru Glovo, în acest an.

„Eu și echipa de conducere regretăm profund că acest lucru este necesar și ne asumăm întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a spus Pierre.

„Pentru mulți dintre voi, știrile de astăzi ar putea fi o surpriză. Acest lucru nu era în planurile noastre acum șase luni. Am încercat să evităm disponibilizările cu orice preț, evaluând diferite scenarii, scăzând costurile și îmbunătățind economia firmei, în ultimele nouă luni.

„Decizia de concediere afectează în mare măsură sediul companiei din Barcelona, în domenii precum funcțiile de asistență pentru afaceri, recrutare și procesare de date.

„Va fi greu să-mi iau rămas bun de la atât de mulți care au muncit din greu, pentru a construi Glovo, în ultimii ani, și sunt direct afectați. Îmi pare profund rău pentru asta și de aceea cred că este important pentru mine să explic cum am ajuns la această decizie, precum și la modul în care văd viitorul Glovo și al industriei noastre”, a spus CEO-ul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te