Orașele germane și soluțiile care le-au transformat în smart city au fost date exemple în cadrul a două webinarii organizate de Bayern International (în calitate de subsidiară a Ministerului Economiei, Dezvoltării și Energiei din Bavaria) în cooperare cu TUM-Tech GmbH și Fundația Națională a Tinerilor Manageri din România (FNTM).
Webinar-ul online „SMART CITY - soluții germane" a avut loc pe 25 și 26 noiembrie 2020.
Informaţiile publicate de RePatriot.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Reprezentanții firmelor din România interesate de tehnologiile smart city, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale au putut intra în contact cu firme de tehnologie din Germania. Companii mari și de nivel startup din Germania și-au prezentat soluțiile care pot ajuta edilii să administreze mai ușor orașele lor și să poată comunica mai eficient cu rezidenții.
Au fost prezentate studii de caz despre cum s-a dezvoltat orașul Munchen pe baza planurilor de urbanizare, integrarea soluțiilor noi de gestionare a utilităților și a transportului public (inclusiv electromobilitate), dar și despre satul digital Spiegelau - o regiune pilot pentru digitalizarea în zonele rurale, administrația digitală și asistența de vecinătate.
De asemenea, au fost prezentate soluții care au fost aplicate pentru digitalizarea zonelor de parcare folosind tehnologia senzorilor pentru a îmbunătăți căutarea, gestionarea și utilizarea acestora, dar și sisteme inovatoare de comunicare, informare și securitate.
Marius Bostan, co-fondator FNTM, antreprenor și fost ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea informațională a precizat:
„A fost o acțiune excelent încadrată în Dezbaterile Smart City 2017-2020 la care FNTM a fost partener, transferând know-how din Bavaria în România și un real sprijin pentru activitatea Fundației de a promova cultura managerială modernă în societatea românească.
Soluțiile prezentate au fost foarte interesante și au deschis un nou orizont de cooperare tehnologică româno-germană în beneficiul municipalităților, companiilor și cetățenilor."
Începând cu 2004, FNTM și partenerii săi germani organizează misiuni economice în Bavaria. Până acum au fost organizate 18 misiuni economice. Anul acesta, când situația generată de pandemia de SARS Cov-2 nu a mai permis deplasarea delegațiilor în Germania, întâlnirile s-au desfășurat online.