O mare companie de stat declanşează concedierile. Vizaţi sunt salariaţii indisciplinaţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.06.2024 - 21:31
O mare companie de stat declanşează concedierile. Vizaţi sunt salariaţii indisciplinaţi - Foto: Wikipedia/Țetcu Mircea Rareș/CC BY-SA 4.0

O mare companie de stat declanşează concedierile. Vizaţi sunt salariaţii indisciplinaţi. Complexul Energetic Oltenia a decis, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate, să facă concedieri.

SHARE

O mare companie de stat declanşează concedierile. Vizaţi sunt salariaţii indisciplinaţi. Complexul Energetic Oltenia a decis, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate, să facă concedieri consistente.

Acestea vor fi operate în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform planului de restructurare.

O mare companie de stat declanşează concedierile. Vizaţi sunt salariaţii indisciplinaţi

Totul se va face cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru anul 2024. 124 de angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Aceste măsuri sunt necesare pentru a menține echilibrul financiar. Măsura aceasta era de aşteptat. Domeniul exploatărilor miniere de suprafaţă se restrânge dratic şi este înlocuit treptat de energia verde.

Angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Citeşte şi: Un producător auto care are fabrică și în România anunță concedieri masive. 2.300, deja șomeri

Complexul Energetic Oltenia spune că va continua să faciliteze tranziția acestora, prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Aceasta înseamnă reconversie profesională.

"Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate", spune CE Oltenia, conform Profit.ro.

Citeşte şi: Cum se obțin salariile compensatorii în 2024? Care sunt domeniile de activitate în care se iau banii

Începând din toamna anului trecut, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în mai multe rânduri că statul român va solicita Comisiei Europene prelungirea programului de restructurare a CE Oltenia.

Era vorba despre amânarea închiderii termocentralelor pe lignit, ca urmare a întârzierilor înregistrate în implementarea proiectelor noilor unități de producție fotovoltaice și pe gaze, menite să înlocuiască parcul de generare pe cărbune.

Programul de trecere a CE Oltenia pe energia verde a fost pus la punct şi semnat de Guvernul României, cu Comisia Europeană, în timpul predecesorului lui Burduja, Virgil Popescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te