Ministrul Fondurilor Europene: Din 2021, vom avea un program de 4,5 miliarde de euro pentru sănătate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.04.2020 - 15:24
Marcel Boloș. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că, din anul 2021, va exista un Program Operațional dedicat exclusiv sănătății, cu un buget de aproximativ 4,5 miliarde de euro. Totodată, Comisia Europeană a acceptat toate măsurile propuse de MFE.

SHARE

„Toate măsurile propuse de Ministerul Fondurilor Europene au fost aprobate de către Comisia Europeană. Sunt măsuri în acord cu cele propuse de alte state membre, prin care se facilitează intervențiile pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei cauzate de noul coronavirus. Dacă la preluarea mandatului în noiembrie 2019 vorbeam despre banii europeni care trebuie investiți, nu cheltuiți, și dacă în perioada pandemiei vorbim despre banii europeni care salvează vieți, în perioada următoare avem în vedere ca banii europeni să ajute o economie sănătoasă imediat ce mediul social o va permite”, a explicat ministrul Marcel Boloș, citat de Hotnews.ro. 

Totodată, el a anunțat că, în urma negocierilor cu CE, România a obținut „flexibilitatea alocării de sume între fonduri (Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European și Fondul de Coeziune)”, ceea ce înseamnă că este permis transferul de fonduri pentru finanțarea noilor priorități de investiții, astfel încât banii europeni să fie realocați eficient. Totodată, România a mai obținut „flexibilitatea alocării de fonduri între categoriile de regiuni”, adică sprijinirea tuturor localităților din România afectate de COVID-19.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că România a mai obținut și „cofinanțarea integrală a cheltuielilor declarate începând cu 1 iulie până pe 30 iunie 2021”, adică, în perioada menționată, sumele aferente cofinanțării naționale nu mai trebuie asigurate de la bugetul de stat, fapt care reduce presiunea pe deficitul bugetar.

Marcel Boloș a mai precizat, totodată, că „vestea bună pentru români este că din anul 2021 va exista pentru prima oară un Program Operațional dedicat exclusiv sănătății, cu un buget de aproximativ 4,5 miliarde de euro”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.