Ministerul Agriculturii: Producem floarea soarelui suficientă. Acoperim de 10 ori consumul intern

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.03.2022 - 17:37
Ministerul Agriculturii anunță că avem o producție de floarea soareloui care acoperă de zece ori consumul intern

După ce mulți români au au luat magazinele cu asalt pentru a cumpăra ulei, zvonuri anunțând o iminentă criză a acestui produs, guvernul spune că România vine după un an cu producții record la floarea soarelui.

SHARE

România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, a declarat, sămbătă, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Moise, care a precizat că există stocuri suficiente cu acest produs şi materie primă pentru producerea de ulei, anunță Agerpres.

"Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei.

România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României: Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui.

Citește și

Cîțu: Sancțiunile dure aplicate Rusiei, unul dintre subiectele discutate cu vicepreședintele SUA

Drona militară care s-a prăbușit în Croația a survolat spațiul aerian românesc sub trei minute

Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă la nivelul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora", a spus secretarul de stat, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a asigurat că producţia agricolă internă are capacitatea de oferi toate resursele alimentare de care românii au nevoie.

"Potrivit situaţiei la zi pe care o deţinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situează în parametrii necesari pentru consumul populaţiei. În acest sens, am prezentat în şedinţa de Guvern de astăzi o informare.

Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie", a mai afirmat reprezentantul Ministerului Agriculturii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.