Mihai Daraban la Viena: Coridorul Rin-Dunăre este o prioritate pentru România și Austria

DE Newsweek România | Actualizat: 25.07.2018 - 13:31

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a efectuat, marți, o vizită de lucru la Camera Economică Federală a Austriei din Viena (WKO), unde a vorbit despre consolidarea relațiilor economice dintre cele două state.

SHARE

Mihai Daraban a fost întâmpinat la Viena de Harald Mahrer, președintele WKO, și de Karlheinz Kopf, secretarul general al WKO. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a subliniat importanța implicării României și Austriei în proiecte economice comune. 

Acest tip de cooperarea, la nivelul camerelor de comerț, poate fi realizată prin organizarea de misiuni economice, dar și de forumuri și seminarii, se arată într-un comunicat al CCIR.
„Eforturile noastre comune ar putea încuraja companiile românești să se implice în afaceri de tip joint-venture cu cele austriece și să acceseze sau să dezvolte afaceri în țări precum cele din zona Balcanilor de Vest sau cele membre ale Parteneriatului Estic. Implicarea camerelor de comerț din cele două țări în proiecte economice de anvergură va aduce valoare adăugată și va ajuta părțile interesate să își realizeze obiectivele într-un mod mai eficient”, menționează documentul.
Mihai Daraban a amintit rolul CCIR de a promova implementarea unor coridoare paneuropene de infrastructură, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului European.

„Un coridor de transport de interes comun, atât pentru România, cât și pentru Austria, este coridorul IV (Rhin-Danube) care începe în Dresda, trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, România și se termină în Turcia. În acest sens, dorim să subliniem necesitatea revitalizării strategiei UE pentru zona Dunării în funcție de nevoile economice actuale. De asemenea, implementarea cu succes a conductei BRUA, unul dintre proiectele de interes comun pentru Comisia Europeană, va contribui la atingerea uneia dintre prioritățile Uniunii Europene referitoare la securitatea energetică, prin diversificarea căilor de export de energie și reducerea dependenței de gazul rusesc”, a adăugat Mihai Daraban.
Conform informațiilor oferite de Oficiul Național al Registrului Comerțului, la nivelul lunii iunie 2018, pe teritoriul României activează un număr de 7487 companii austriece, cu un capital total subscris de 4,88 miliarde Euro, situându-se din acest punct de vedere pe locul 2 în România.
Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Austria s-a cifrat la 3,9 miliarde de euro, la sfârșitul anului 2017, până în luna aprilie a acestui an  înregistrându-se un total de 1,37 miliarde de euro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -