Mihai Daraban: În 2022, Indagra înregistrează un grad de internaționalizare de 29%

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.10.2022 - 17:39
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea / Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, au inaugurat pe 26 octombrie ediția a XXVI-a a Târgului Internațional INDAGRA, la Romexpo.

SHARE

În deschiderea evenimentului, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat că „ediția de anul acesta a Târgului Internațional INDAGRA a cunoscut o creștere semnificativă comparativ cu anii precedenți. Am observat că pentru cele cinci zile de INDAGRA, interesul expozanților a crescut, fapt care s-a reflectat în numărul mai mare de participanți, evenimentul înregistrând un grad semnificativ de internaționalizare anul acesta, respectiv de 29%, fiind prezente la târg peste 430 de companii, pe o suprafață de 29.000 de metri pătrați pe care Romexpo o pune la dispoziție. Aș vrea să subliniez faptul că agenții economici și-au făcut bugetul pentru târguri și expoziții din 2021, pentru anul 2022, fără a avea perspectiva ieșirii din pandemie.”

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților s-a declarat încrezător în resursele naturale ale țării noastre și rezultatele muncii fermierilor români.

„În pofida unui an extrem de greu, marcat de războiul din Ucraina, de criza energetică și de secetă producția de grâu este dublă față de necesarul de consum al României. Totodată, fructele și legumele românești sunt mult mai prezente în piețele românilor, iar acesta este meritul fermierilor români care, în ciuda tuturor acestor greutăți, au continuat să acceseze programele de sprijin și să lucreze în echipă”, a afimat Marcel Ciolacu.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,Petre Daea a ținut să-i felicite pe fermierii români pentru rezultatele pe care le-au obținut în condiții extrem de grele: „Atunci când lipsa de apă a acoperit întreaga suprafață a țării, dumneavoastră ați reușit prin munca iscusită, prin activitatea zilnică să întoarceți brazda țării și să smulgeți din rodul pământului cele 9 milioane tone de cereale grâu și cele peste 2 milioane tone de floarea soarelui asigurând astfel necesarul de consum al României și excedentul pentru export. Sigur, acestei realizări nu putea să-i lipsească tehnica agricolă, mă refer la cei care produc mașini și utilaje și care în acest târg își dau mâna cu făuritorii de hrană, fermierii români.”

Târgul INDAGRA se desfășoară în perioada 26-30 octombrie 2022, în pavilionul B al complexului Romexpo, în aceiași perioadă cu INDAGRA FOOD – Târgul Internațional pentru industria alimentară, pavilion B2.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te