Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.02.2024 - 08:39
Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român - Foto:. DGAF

Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român. Vicepreşedintele Curţii de Conturi, Lucian Heiuş, a declarat că este convins că, în doi - trei ani, ANAF va fi modernizat.

SHARE

Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român. Vicepreşedintele Curţii de Conturi, Lucian Heiuş, a declarat că este convins că, în doi - trei ani, ANAF va fi modernizat, va ajunge să fie un partener corect şi onestfaţă de contribuabilul român.

Anaf, a spus Heiuş, va putea să reducă evaziunea fiscală şi, implicit, să crească veniturile pe care le furnizează bugetului de stat.

Lucian Heiuş: În câţiva ani, ANAF va deveni un partener onest şi corect faţă de contribuabilul român

"De cel puţin trei ani de zile ANAF trece printr-un amplu proces de modernizare, de informatizare, iar acest proces nu se poate face pocnind din degete, nu se poate realiza de pe o zi pe alta. (...)

Nu poţi să faci o reformă profundă într-un timp scurt. Nu poţi să implementezi mecanisme informatice, structurale, de analiză de risc, de gestionare a creanţelor, de executări silite într-un timp scurt.

Ele trebuie să fie rodate, să fie bine gândite, sunt puse în practică, te loveşti de probleme, (...) constatăm că lucrurile pe care le-am gândit la un moment dat se lovesc de alte lucruri din practică, pe care nu le-am putut estima.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: PNL îi propune pe Pavel Popescu la ANCOM şi pe Lucian Heiuş la Curtea de Conturi

Ne lovim de Legea achiziţiilor publice, care îţi creează de multe ori probleme, ne lovim de multe ori poate de incompetenţa unor oameni care lucrează şi în ANAF, şi în alte structuri", a afirmat Heiuş, conform Agerpres.

El a spus că s-au făcut paşi importanţi:

Foto:. DGAF

"Sunt convins că nu în şase luni, nu într-un an, dar în doi - trei ani ANAF va ajunge să fie într-adevăr un partener corect şi onest faţă de contribuabilul român şi să poată să reducă evaziunea fiscală şi, implicit, să crească veniturile pe care le furnizează bugetului de stat".

Citeşte şi: PNL: Lucian Heiuș a demisionat de la ANAF pentru a-l salva pe ministrul Adrian Câciu

Potrivit acestuia, pentru a fi reformată, ANAF trebuie să fie ajutată legislativ de Parlament, să fie ajutată administrativ de Guvern şi sprijinită de mediul de afaceri, care să-i spună ce nu funcţionează, ce nu e bine, ce probleme trebuie rezolvate.

Heiuş a precizat de asemenea că sistemul informatic e-factura este un instrument decisiv în lupta împotriva evaziunii fiscale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te