Investiție de un milion de Euro în cercetare pentru deșeuri biodegradabile la Târgoviște

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.05.2023 - 15:08

KIK Compounds, principalul producător european de eco-bioplastice biodegradabile, membru al asociației European Bioplastics, a inaugurat astăzi o investiție de 1 milion de Euro în dezvoltarea unui laborator de cercetare și dezvoltare (R&D).

SHARE

Laboratorul este situat în Institutul de Cercetare Multidisciplinară pentru Știință și Tehnologie (ICSTM) din cadrul Universității Valahia.

La ceremonia de inaugurare desfășurată astăzi au participat stimați membri ai Parlamentului European, profesioniști din mediul academic, experți din industrie și oficiali guvernamentali. 

"Suntem extrem de mândri să inaugurăm noua aripă a laboratorului nostru de cercetare și dezvoltare la ICSTM. Această facilitate reprezintă un pas înainte semnificativ în misiunea noastră de a dezvolta soluții durabile și de a asigura un viitor mai verde. Prin cercetarea noastră continuă și colaborarea cu Universitatea Valahia, ne străduim să depășim limitele inovației și să stabilim noi standarde pentru materialele plastice biodegradabile.", a declarat Germano Craia, fondator și CEO al KIK Compounds. 

Europarlamentarul Eugene Tomac a declarat: "UE va deveni primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în câteva decenii. Grație unor companii disruptive și vizionare, precum KIK Compounds, am putea deveni, de asemenea, lider mondial în producția de eco-bioplastice biodegradabile și am putea elimina poluarea cu plastic. Cooperarea dintre industrii și academii, precum cea dintre KIK Compounds și Universitatea Valahia, trebuie să reprezinte viitorul Europei".

KIK Compounds este specializată în dezvoltarea și producția de elastomeri termoplastici biodegradabili inovatori care sunt folosiți pentru o gamă largă de aplicații, de la încălțăminte, produse de construcții, articole sportive, jucării, ambalaje, autovehicule până la articole de uz casnic.

Fabrica KIK Compounds de la Târgoviște are trei linii complete de extrudare de ultimă generație, cu o capacitate lunară de 250 de tone, precum și un laborator complet echipat.  

Investiție de un milion de Euro în cercetare pentru deșeuri biodegradabile la Târgoviște

KIK Compounds și-a concentrat cercetarea și dezvoltarea în sectorul mediului pentru a dezvolta compuși elastomeri care sunt biodegradabili și compuși în care peste 70 % din elastomerii tradiționali de bază fosilă sunt înlocuiți cu surse regenerabile derivate din plante, cunoscute și sub numele de bioplastice. 

Pentru a extinde domeniul de aplicare al cercetării și produselor sale, KIK Compounds a încheiat un acord de parteneriat cu Institutul de Cercetare Multidisciplinară pentru Știință și Tehnologie (ICSTM) din cadrul Universității Valahia din Târgoviște și colaborează intensiv cu institutul pentru a dezvolta în continuare compuși ecologici inovatori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te