Grupul german Huf a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare global al companiei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.04.2024 - 12:14
Grupul german Huf a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare global al companiei - Foto: Huf
Grupul german Huf a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare global al companiei - Foto: Huf

Grupul german Huf, firmă din industria auto specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare global al companiei. La ora actuală, a depășit 1.000 de angajați în România.

SHARE

Huf Româna a inaugurat, marți, 16 aprilie 2024, Laboratorul de testare al Centrului de inginerie România (TCRL) din Timișoara, cel mai mare centru de testare din lume al Grupului Huf, care dispune acum de 17 locații în Europa, America și Asia. Laboratoare de testare mai are în Germania, China, Mexic și India.

Huf a venit în România încă din 2006. La Arad, are o unitate de producție care face, printre altele, mânere pentru portiere, seturi de încuietori și bușoane pentru rezervorul de carburant, pentru mărci precum BMW, Mercedes sau Dacia. Iar la Timișoara, grupul german are un centru de dezvoltare software și, de acum, și cel mai mare centru de testare.

Citește și: Al 13-lea laborator de testare Vitesco Technologies din lume, deschis la Timișoara

 

Grupul german Huf a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare global al companiei

TCRL, cea de-a treia locație a Huf în România, este cel mai mare centru de testare și validare al Huf la nivel global și un exemplu în ceea ce privește strategia de dezvoltare a companiei.

„Huf urmărește o strategie clară de creștere. Compania își propune să atingă vânzări nete de 2 miliarde de euro până în 2031 - iar Huf România va juca un rol extrem de important în atingerea acestui obiectiv", a declarat Bogdan Nuna, CTO al Huf, la inaugurarea noului Laborator de testare al Centrului de inginerie România.

„La Timișoara, dezvoltăm deja software și produse electronice pentru a oferi cele mai inovatoare soluții de acces auto și autorizare pentru industria automotive.

Citește și: Un oraș din România este considerat de străini cea mai bună opțiune pentru city break. Ce-i atrage

„Prin noul TCRL, înființăm cel mai mare centru de testare și validare din rețeaua globală de centre de competență Huf. Acesta va deservi toate cele cinci locații Huf din Europa - Portugalia, Spania, Polonia, Germania și România - pentru a furniza produse de înaltă calitate clienților noștri din domeniul industriei automotive", a explicat Bogdan Nuna.

„După unitatea de producție din Arad și Centrul de inginerie Huf din Timișoara, ne extindem acum competențele în România prin noul TCRL", a precizat Cristian Enculescu, directorul Centrului de inginerie Huf România (TCR) .  

„În noul laborator, ne concentrăm activitățile de testare și validare pentru a asigura produse de înaltă calitate. În plus, creștem testele inițiale, validările de proiectare și de proces și consolidăm rolul Huf România în dezvoltare tehnologică și inovare", a adăugat acesta. 

Laboratorul de testare al Centrului de inginerie România al Huf Group se întinde pe o suprafață de 1700 de metri pătrați.

Centrul dispune de echipamente de top pentru testarea și validarea unor produse precum sisteme de acces auto, dar și chei auto clasice, inteligente și digitale . 

În istoria sa de 116 ani, Huf s-a impus ca specialist în sisteme de acces și autorizare în condiții de siguranță a mașinii, cu o permanentă forță de inovație. Compania beneficiază de megatrendurile industriei automotive și stimulează inovarea pentru produsele OEM din întreaga lume datorită orientării sale spre client și spre piață.

Odată cu reorganizarea finalizată anul trecut, compania și-a consolidat strategia de dezvoltare și intenționează să atingă o cifră de afaceri anuală netă de 2 miliarde de euro până în 2031.

În anul financiar 2023, Grupul Huf a generat vânzări de peste 1,1 miliarde de euro și a avut 7.500 de angajați la nivel global. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te