FOTO&VIDEO Șoferii vor ieși din România prin Vama Giurgiu pe o autostradă de 6 kilometri. În 2021

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2021 - 22:57

Unul din coșmarurile șoferilor din România va lua sfârșit anul acesta. Este vorba de ieșirea prin vama Giurgiu, precedată de un drum infernal.

SHARE

Citește și: FOTO&VIDEO Drumul expres pe care PSD și Dragnea au pus doar o bordură a ajuns la un stadiu de 60%

Anul acesta s-ar putea înlocui unul din cele mai proaste și aglomerate drumuri din România. Ieșirea din România pe la Giurgiu se face, azi, ocolind orașul. Ruta ocolitoare, intens folosită de camioane și de turiști, nu a mai fost modernizată de mult, iar drumul este denivelat, adesea formându-se gropi.  

Anul trecut au început lucrările la noul drum de legătură cu Vama Giurgiu.

Asociația Construim România a publicat imagini de pe șantierul proiectului "Drum de legătură DN5 - Șoseaua de Centură - Pod Prieteniei"

„În acest weekend am realizat prima filmare cu lucrările la drumul de legătură dintre Drumul Național 5 și Vama Giurgiu (Pod Prieteniei).

La 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuție, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări.

Cu o lungime de 5,72 de kilometri, acest drum de legătura va ajuta la ocolirea orașului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar și în aceste vremuri de pandemie, tirurile care așteaptă intrarea în țara vecină staționează pe kilometri întregi în orașul Giurgiu. Noul drum de legătura va elibera orașul de o parte a traficului greu și va scurta timpul de deplasare dintre vamă și DN5 pe relația cu capitala.

Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea șanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an”, spune Asociația.

Proiect confirmat de ministrul Drulă


„Avem un proiect de care eu sunt foarte mândru că îl facem. La intrarea dinspre Bulgaria, la Giurgiu, ne vom urca pe un drum nou, un drum expres, ca o autostradă de 6 kilometri, care ocolește complet Giurgiu și ne scoate în DN5 la nord de oraș. Este un drum cu patru benzi, cu separare pe mijloc, realizat din beton. E o premieră după experimentul eșuat din anii '90 București-Fundulea. Soluția de atunci a dat greș. A fost un exemplu de așa NU”, a explicat ministrul Drulă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.