FOTO&VIDEO Autostrada Sibiu – Boița, în filmări comparative, la 50 zile distanță. Deschidere 2022

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.04.2021 - 17:17

O filmare comparativă a fost realizată pe tronsonul Autostrăzii Sibiu – Boița la interval de o lună. Se vede progresul fizic al lucrărilor care au ajuns la un stadiu de 34,38% potrivit datelor oficiale de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

SHARE

Filmarea a fost făcut de Radu Ignat.

Citește și: Interlopul Romi Neguș a rămas fără telefonul cu care făcea live-uri. De ce i l-a confiscat Poliția

S-au făcut plăți în valoare de 33,68%. Tronsonul este construit de compania Porr, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna mai 2020.  

Citește și: VIDEO Autostrada București: avans de 6% pe 16 kilometri. Pe 86 km se stă. Inaugurări, după 2023

Potrivit Companiei, cel mai probabil, va fi deschis în anul 2022. Este cel mai avansat tronson de pe Autostrada Sibiu – Pitești.

Citește și: Nevestele ucigașilor Gigi Englezu și Pompi au scos la vânzare mitralierele și pistoalele soților

 

Pe lotul 1 între Sibiu si Boița construiește Porr, iar stadiul fizic ajunge la aproape 36%. Valoarea proiectului este de 620 de milioane de lei, iar lungimea lotului este de 13 kilometri, potrivit datelor de la CNAIR consultate de Newsweek România.

Citește și: VIDEO 4 km din Autostrada Transilvania, deschiși cu un an înainte. Adrian Năstase: O facem în 2013

Lotul 2 între Boița și Cornetu are 31 de kilometri și se speră că va fi finalizat în 2025. Proiectul este întârziat, iar CNAIR confirmă acest aspect, procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare fiind demarată în februarie 2021. În septembrie va fi anunțat numele constructorului.

Citește și: Mureșan (PNL), mesaj dur către Erdogan: Nu renunțăm la interesele UE pentru poza cu un dictator

Pe lotul 3 între Cornetu și Tigveni nu este încă un constructor. Lotul are 37 de kilometri și va costa aproape 5 miliarde de lei. A început o licitație de precalificare pentru alegerea a 6 constructori finaliști.

Câștigătorul execuției lotului 4 al autostrăzii Sibiu Pitești, 10 km între Tigveni și Curtea de Argeș, a fost anunțat luna trecută. Este vorba de compania Porr. Vestea proastă este că, imediat, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de constructorul italian Rizzani de Eccher la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești.

Pe lotul 5, care are 31 de kilometri și va costa 1,7 miliarde de lei, vor lucra italienii de la Astaldi. În iunie 2020 a început proiectarea care ar trebui să se termine în această vară. Deschiderea autostrăzii este programată pentru 2025.
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.