Interlopul Romi Neguș a rămas fără telefonul cu care făcea live-uri. De ce i l-a confiscat Poliția

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.04.2021 - 14:44
Interlopul Romi Neguș a rămas fără telefonul cu care făcea live-uri după ce poliția i l-a confiscat Foto: captură Youtube

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au descins la două dintre proprietăţile liderului interlop Romulus Markovics, zis Romi Neguș, respectiv la trei dintre apropiaţii săi, Aurel Sebastian Filimon, Berger Sándor Dávid şi Alin Mărginean.

SHARE

Acum două săptămâni, Romi Neguş, Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid au fost săltați de mascați și duși la sediul Poliției Bihor pentru a fi audiați într-un dosar în care sunt acuzați de tentativă de omor.

Citește și: Un Lamborghini al proxenetului Spaidăr, care a bătut un ginecolog, scos la licitație de stat

Cei trei sunt băniți că l-au bătut în fața unui mall din Oradea pe un alt interlop, în 2014. 

Citește și:  Interlopul Corduneanu, condamnat pentru șantaj la 100 de zile de muncă în asistență socială

Săptămâna aceasta au urmat cinci percheziții: două la imobilele deţinute de interlopul Romi Neguș, și la locuinţele apropiaţilor săi - Aurel Sebastian Filimon, Berger Sándor Dávid şi Alin Mărginean. 

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic de persoane

Romi Neguș a rămas fără telefonul cu care făcea live, dar și fără laptop

 "S-au ridicat mai multe device-uri, telefoane mobile, tablete, laptop-uri, urmând ca în următoarele zile acestea să fie percheziţionate informatic", a explicat, pentru Bihoreanul, avocatul Lucian Negruţiu, apărătorul lui Romi Negus. 

De asemenea, au fost ridicate și obiecte de vestimentație și alte bunuri.

Potrivit avocatului, clientul său nu a fost audiat în cursul zilei de luni şi nici nu a primit, încă, rezultatul analizelor efectuate la Institutul de Medicină Legală Timişoara, pe probele ADN ridicate în urmă cu două săptămâni.

"Li s-au prelevat, atunci, probe de salivă, pentru a compara probele ADN cu cele ridicate în 2014 de pe acele bâte cu care a fost lovită victima", mai spune Negruţiu. 

Dosarul de tentativă de omor în care este anchetat Romi Neguș

Patru interlopi mascați au linșat cu bâtele un rival, în plină stradă, în fața unui mall. Loviturile i-au provocat victimei două fracturi craniene, hemoragie craniană și ruperea unei mâini și a unui picior. Incidentul se întâmpla în 2014. Procurorii încă îl ancheteaza pe Romi Neguș.

Atacul a avut după un plan bine pus la punct. Marius Lazăr, zis și Ciobanu, cunoscut ca recuperator, împreună cu prietena sa, fusese la sala de sport aflată în incinta Lotus Center din Oradea, la 15 mai 2014. Acolo fusese urmărit de unul dintre prietenii lui Romi Neguș, Alin Mărginean. Când Lazăr s-a pregătit să plece, Mărginean a dat semnalul, iar în momentul când cuplul a ajuns în faţa mall-ului, bărbatul a fost atacat, din spate, de patru bărbați cu cagule. L-au bătut cu bâtele pe Lazăr timp de două minute în timp ce acesta era pe jos, apoi au fugit. 

Citește și: Interlopul Romi Neguș, anchetat pentru pedepsirea unui rival acum 7 ani. Victima, fracturi de craniu

În faţa instanţei au fost trimişi, sub acuzaţia de tentativă de omor, doar doi dintre atacatori, ambii apropiaţi ai interlopului Romulus Markovics, zis Romi Neguş: Remus Balog, respectiv Cristian Corodi, primul văr, al doilea prieten apropiat al lui Neguş.

Deşi bănuit că a participat şi chiar ar fi coordonat răfuiala, Neguş nu a fost trimis în judecată. Cercetările s-au tergiversat vreme de aproape 7 ani, timp în care dosarul a fost închis în două rânduri. Dar tot de atâtea ori, la cererea victimei, judecătorii au dispus continuarea anchetei, pe motiv că aceasta a fost incompletă.

Pe de altă parte, procurorul criminalist Ciprian Man de la Parchetul de pe lângă Tribunal, l-a audiat, luni, pe Remus Balog, alias Nano junior, vărul lui Markovics, încarcerat după ce a fost condamnat definitiv în 2017 în această cauză, la 11 ani şi 6 luni de detenţie, conform Bihoreanul. 

Atât în timpul anchetei cât şi al procesului, Balog a pretins că atacul asupra lui Marius Lazăr l-a comis împreună cu cetăţeni moldoveni pe care nu-i cunoaşte, negând participarea lui Markovics ori a altor membrii ai grupării în această răfuială.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te