Acestea, provenite de la sute de mii de termometre inteligente instalate în gospodăriile de pe întreg continentul, de către compania Tado, din Munchen, arată că, pe măsură ce temperaturile au scăzut, gospodăriile au răspuns la avertismentele din Ucraina, cu privire la costurile mai mari de încălzire, conform Reuters.
Oamenii și întreprinderile din toată Europa își sporesc utilizarea unor astfel de termometre inteligente, pentru a ține cont de cantitatea de gaz pe care o folosesc. Acestea sunt uneori legate tarifele unor furnizori de energie, pentru a uniformiza cererea și a reduce costurile de vârf.
citeşte şi: Speriați de facturi, românii au stins lumina în 2022. Consumul de energie din România a scăzut cu 7%
Germania le-a făcut obligatorii în construcțiile noi. În iarna anului 2021-2022, proporția locuințelor cu încălzirea pornită în Europa a depășit 90%, pe 28 noiembrie.
În ultimii trei ani, acel prag a fost depășit cu câteva săptămâni mai devreme, pe 7, 12 și, respectiv, 5 noiembrie, potrivit datelor de la Tado, una dintre multele companii active pe piața în creștere rapidă, a termometrelor inteligente.