Drulă, implicare dubioasă într-o licitație CNAIR la care participa tatăl său. Acum va controla CNAIR

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.12.2020 - 13:28
Drulă / Epoch Times

Nominalizat pentru ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă este informatician. În 2016 a fost acuzat că favorizează firma tatălui său care participa la o licitație organizată de Compania de Autostrăzi.

SHARE

Propus de USRPLUS la Ministerul Transporturilor Drulă nu a urmat nicio școală sau curs în domeniul transporturilor. El are o licență în informatică la Universitate Toronto și un master în matematică la aceeași insituție de învățământ. A fost deputat în mandatul 2016 – 2020.

Experiența sa în transporturi derivă mai degrabă din calitatea sa de activist în domeniu. El este membru al organizației peundemerg.ro și fondator al Asociației Pro Infrastructura. Din această poziție a fost numit consilier de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în guvernul Cioloș, în anul 2016.

Firma tatălui, licitație în curtea fiului

Presa a publicat atunci un dialog între inginerul CNADNR, Ion Slubschi, membru în Grupul de Inițiativă pentru Reforma CNADNR și Cătălin Drulă, consilier în cadrul Ministerului Transporturilor.

CNADNR (actualul CNAIR) se subordonează Ministerul Transporturilor.

Potrivit mesajelor schimbate de cei doi, intrare în posesia presei, Ion Slubschi (IS) îl acuză pe Cătălin Drulă (CD) de faptul că tatăl acestuia deține o funcție de răspundere în cadrul firmei Felix Telecom care a depus o ofertă în cadrul unei licitații organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Consilierul premierului ar avea întâlniri cu șeful direcției de achiziție a CNADNR, fără a fi clar în ce calitate. Licitația menționată de Slubschi presupune montarea unei rețele de camere video în punctele de trecere a frontierei, pe drumurile naționale și are o valoare estimată de 13 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit inginerului CNADNR, Ion Slubschi, membru în Grupul de Inițiativă pentru Reforma CNADNR, sistemul este total inutil, iar consilierul premierului nu face nimic pentru anularea licitației căci ar avea interesul ca firma Felix Telecom, în care tatăl său, Gheorghe Drulă, ar avea o funcție de răspundere, să câștige licitația. Surse din companie spun că toate informațiile furnizate de sistem ar urma să treacă prin calculatoarele CESTRIN de aici infirmațiile urmând să fie dezvăluite celor verificați. Potrivit informațiilor deținute de Digi24.ro valoarea contractului ar urma să fie chiar mai mare. Aceasta deoarece firma care va câștiga licitația va fi plătită suplimentar pentru intervenții suplimentare, peste cele convenite contractual.

Dialogul poate fi cititi AICI.

Cariera lui Drulă

A fost fondator şi director executiv al Personal Networks SRL (2006-2008), un startup care a dezvoltat o platformă tehnologică pentru Marketing de Proximitate prin Bluetooth numită 'ProxyCast'.

A lucrat ca: inginer software şi procesare de semnale digitale la Cresta Technologies (2008-2010); inginer software la Willow Garage (2010-2011); inginer software la Suitable Technologies (2011-2014); inginer de sistem la Zipline (2014-2015).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te