Cutremur pe piața cripto. Creditorul Genesis a depus actele pentru faliment după prăbușirea FTX

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.01.2023 - 11:29
Cutremur pe piața cripto. Creditorul Genesis a depus actele pentru faliment după prăbușirea FTX - FOTO: Profimedia

Creditorul crypto Genesis Global Holdco şi două dintre subsidiarele sale de creditare au cerut falimentul joi seara la New York, fiind cel mai recent jucător din crypto care a căzut după prăbuşirea exchange-ului FTX.

SHARE

Falimentul marchează sfârşitul unei ere în care împrumutul de active crypto a alimentat tranzacţiile efectuate atât de investitorii individuali, cât şi de cei instituţionali care urmăreau randamente ridicate. Scăderea accelerată a preţurilor monedelor virtuale, care a început la sfârşitul lui 2021, a dus la prăbuşirea multor companii care depindeau de acest model de afaceri.

Genesis a rezistat mai mult decât altele. Spre exemplu, Celsius Network LLC şi Voyager Digital Ltd., alţi creditori crypto, au declarat falimentul în iulie.

Firma a cerut protecţia legii falimentului alături de Genesis Global Capital LLC şi Genesis Asia Pacific Pte. Ltd., două filiale. Subsidiara de tranzacţionare a instrumentelor derivate şi la vedere, activitatea de custodie şi divizia de brokeraj a Genesis Global Trading nu sunt incluse în cerere şi continuă operaţiunile de tranzacţionare cu clienţii, a precizat Genesis, potrivit zf.ro

Citește și: Europa decide un tribunal special pentru Putin și Lukașenko și confiscarea activelor ruse

Bursa de criptomonede prăbușită FTX a localizat active în valoare de peste 5 miliarde de dolari

Bursa de criptomonede prăbușită FTX a localizat active în valoare de peste 5 miliarde de dolari, a declarat un avocat al firmei. Însă o instanță de faliment din SUA a anunțat că încă nu se cunoaște amploarea pierderilor suferite de clienți.

Procurorii l-au acuzat pe fostul director executiv al FTX, Sam Bankman-Fried, că a orchestrat o fraudă "epică" ce ar fi putut costa investitorii, clienții și creditorii miliarde de dolari. Bankman-Fried a pledat nevinovat la acuzațiile că a înșelat investitorii.

Citește și: Contract „mamut” pentru achiziționarea a sute de mașini pentru MAI. Valoarea, peste 500 milioane lei

„Am localizat peste 5 miliarde de dolari în numerar, criptomonede lichide și titluri de investiții lichide", a declarat Andy Dietderich, un avocat al FTX, în fața judecătorului american John Dorsey, din Delaware, care se ocupă de falimente.

Dietderich a declarat că fondurile recuperate nu includ activele confiscate de Comisia pentru valori mobiliare din Bahamas, unde FTX avea sediul și unde locuia Bankman-Fried la momentul arestării sale.

Iubita "regelui cripto" riscă 110 de închisoare după ce a recunoscut "jaful" istoric la bursa FTX

Ellison a pledat vinovată de conspirație pentru fraudă electronică asupra clienților FTX, fraudă electronică asupra clienților FTX, conspirație pentru fraudă electronică asupra creditorilor Alameda Research și fraudă electronică asupra creditorilor Alameda Research, conspirație pentru fraudă cu mărfuri, conspirație pentru fraudă cu valori mobiliare și conspirație pentru spălare de bani, potrivit documentelor judiciare.

Împreună, cele șapte capete de acuzare sunt pasibile de o pedeapsă maximă de 110 ani de închisoare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te