Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă. „Nu mai datorez nimic”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 07.11.2023 - 18:48
Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă - Foto: Freepik
Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă. „Nu mai datorez nimic” Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă. Judecătorii au aprobat procedura de exonerare solicitată de un lucrător care are o soție și trei copii minori în întreținere. Bărbatul a plătit 16.800 de euro din datoria de 80.000 de euro.

SHARE

Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă.

Judecătorii au aprobat procedura de exonerare solicitată de un lucrător care are o soție și trei copii minori în întreținere. Bărbatul a plătit 16.800 de euro din datoria de 80.000 de euro.

În 2018, chiar înainte de a ajunge în stradă împreună cu soția și copiii săi, bărbatul a decis să se adreseze Tribunalului din Brescia. 

La sfârșitul lunii octombrie 2023 - după ce a plătit 350 de euro pe lună timp de patru ani - bărbatul a văzut cum judecătorii au anulat oficial peste 60.000 de euro de datorii restante care îl împiedicau să privească spre viitor cu speranța de a reuși de această povară.

Cum și-a șters, în instanță, un bărbat datoria de 60.000 € la o bancă. „Nu mai datorez nimic”

Protagonistul poveștii este un bărbat în vârstă de 40 de ani care locuiește la Bedizzole împreună cu soția sa și cu cei trei copii minori.

În fiecare lună, în calitate de vânzător, bărbatul aduce acasă aproximativ 1.500 de euro, dar acesta este singurul venit de acasă, iar acești bani nu sunt suficienți nici măcar pentru a-și susține nevoile familiei.

Cum a ajuns în această situație

În jurul anului 2017, bărbatul a contractat primele împrumuturi pentru achiziționarea de bunuri de uz curent (o mașină de valoare modestă, mobilier de uz casnic etc.), care - adăugate la cheltuielile curente și la bucla împrumuturilor ulterioare făcute doar pentru a susține rambursarea datoriilor - l-au făcut să se trezească în curând cu aproximativ 80.000 de euro pe umeri.

Bani pe care nu i-ar putea plăti niciodată.

În acest moment, bărbatul de 40 de ani a decis să apeleze la Studio Pagano & Partners din Brescia.

Citește și: Directorul adjunct al Spitalelor din București rămâne în arest! A luat mită 20.000 de euro

"La Tribunal", explică avocata Monica Pagano, "am cerut aplicarea Legii 3/2012 (cunoscută și sub numele de Legea privind supraîndatorarea sau salvarea de la suicid), care acum a fuzionat în Codul de criză, care consacră un principiu foarte simplu: nicio persoană onestă care a ajuns în dificultate financiară nu poate fi condamnată să plătească pe viață datorii care îi depășesc cu mult capacitatea economică. î

Citește și: Naționalizarea mascată a Pilonului II de pensii, pe masa Guvernului. Ciolacu neagă că s-a discutat

„Concret", continuă avocatul, "clientul nostru a plătit lunar ceea ce putea da în mod rezonabil fără a-și priva familia de subzistență (16 800 de euro în total) și, după ce a finalizat acest proces, a sosit exonerarea pentru el.

În termeni simpli", conchide Pagano, "datoriile rămase au fost șterse și, din acest moment, bărbatul în vârstă de 40 de ani și familia sa pot să o ia de la capăt, fără povara rapoartelor anterioare și, de asemenea, recâștigând accesul la credite, dacă vor avea vreodată cu adevărat nevoie de ele".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te