Comisia Europeană lansează un pachet de ajutoare pentru tinerii care intră acum pe piața muncii

DE Adelina Sahlean | 01.07.2020 - 14:51
Foto: Getty Images

Comisia Europeană a luat, miercuri, măsuri pentru a le oferi tinerilor toate posibilităţile de a-şi utiliza pe deplin potenţialul de modelare a viitorului UE şi pentru a prospera în cadrul dublei tranziţii verde şi digitală.

SHARE

Comisia a decis să profite de această ocazie pentru a integra dubla tranziţie verde şi digitală în ADN-ul politicilor UE în materie de tineret şi ocupare a forţei de muncă. Prin intermediul NextGenerationEU şi al viitorului buget al UE, Comisia a propus deja oportunităţi semnificative de finanţare din partea UE pentru ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. Acum este rândul statelor membre să acorde prioritate acestor investiţii. Cel puţin 22 de miliarde euro ar trebui să fie cheltuite pentru sprijinirea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

"Este mai important ca oricând să ajutăm viitoarea generaţie de europeni să prospere şi să avanseze pe piaţa locurilor de muncă, în special în această perioadă de criză. Propunem modalităţi clare şi specifice pentru ca tinerii noştri să beneficieze de şansele profesionale pe care le merită", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

"Suntem datori faţă de milioanele de absolvenţi şi faţă de cei care fac primii paşi pe piaţa forţei de muncă să mobilizăm tot sprijinul de care dispunem. Tinerii noştri merită cele mai bune posibilităţi de dezvoltare a întregului lor potenţial", a declarat la rândul său comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Pachetul de sprijinire a ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor este construit în jurul a patru componente care, împreună, oferă o punte către locuri de muncă pentru generaţia viitoare: propunerea Comisiei de recomandare a Consiliului privind o punte către locuri de muncă consolidează Garanţia pentru tineret, care vizează de acum înainte persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, şi extinde impactul său asupra tinerilor vulnerabili din întreaga UE; propunerea Comisiei de recomandare a Consiliului privind educaţia şi formarea profesională urmăreşte să facă sistemele mai moderne, mai atractive, mai flexibile şi mai adecvate pentru economia digitală şi economia ecologică.

Comisia îndeamnă statele membre să intensifice sprijinirea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor, prin utilizarea fondurilor semnificative disponibile în cadrul NextGenerationEU şi al viitorului buget al UE. De exemplu, UE poate contribui la finanţarea: granturilor şi a împrumuturilor acordate tinerilor antreprenori, programelor de îndrumare şi incubatoarelor de afaceri; primelor pentru IMM-urile care angajează ucenici; sesiunilor de formare pentru dobândirea de noi competenţe necesare pe piaţa muncii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te