Ciucă, despre Blue Air: „Este problema unei companii private. Să suporte costurile de repatriere”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.09.2022 - 16:23
Nicolae Ciucă, premierul României-Foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, legat de criza companiei Blue Air că a cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească pentru costurile de repatriere a cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor şi preluaţi de aeronave ale TAROM.

SHARE

„Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat de protejarea cetățenilor", a precizat Ciucă.

„Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat, în tot acest ansamblu al situaţiei create, de protejarea cetăţenilor români şi continuăm să monitorizăm şi să asigurăm transportul, acolo unde este necesar.

În ceea ce priveşte activitatea companiei Blue Air, am cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească pentru costuri, pentru că sunt costuri suplimentare la Guvern.

Nu noi am generat problemele companiei şi sigur, dacă cineva se face vinovat de această situaţie, atunci trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat", a transmis premierul, prezent sâmbătă la Constanța, acolo unde a avut loc Școala de Vară a tinerilor liberali și a organizației de femei a PNL.

Mai multe curse TAROM au fost efectuate pentru repatrierea cetățenilor români afectați de anulările de zboruri ale companiei Blue Air.

Citește și: VIDEO Cine este Charles al III-lea, noul Rege al Marii Britanii

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a crizei Blue Air.

De asemenea, vineri compania Blue Air a anunțat că nu va opera zboruri în următoarea lună și că își propune să reia cursele din data de 10 octombrie, arată un comunicat al companiei.

Blue Air le cere tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 Octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, deoarece zborurile nu vor fi operate.

Citește și: VIDEO Marea Britanie nevoită să-și schimbe imnul după decesul Reginei Elisabeta a II-a 

Compania aeriană a anunțat în comunicat că nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie, așa cum anunțase inițial.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.