Cine este cea mai bogată femeie din lume, cu afaceri de 750.000.000 de lei în România?

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.01.2024 - 17:10
Cine este cea mai bogată femeie din lume, cu afaceri de 750.000.000 de lei - Foto: Profimedia Images

Cine este cea mai bogată femeie din lume, cu afaceri de 750.000.000 de lei în România? Francoise Bettencourt Meyers este nepoata fondatorului L'Oreal și este cea mai bogată femeie din lume.

SHARE

Cine este cea mai bogată femeie din lume, cu afaceri de 750.000.000 de lei în România? Francoise Bettencourt Meyers este nepoata fondatorului L'Oreal și este cea mai bogată femeie din lume. Are afaceri şi în România.

Pentru cei dintre voi care nu sunt familiarizați cu Francoise Bettencourt Meyers, ea nu este doar nepoata fondatorului companiei de frumusețe și coafură L'Oréal, ci este și cea mai bogată femeie din lume.

Cine este cea mai bogată femeie din lume, cu afaceri de 750.000.000 de lei

Cu o avere de 96,8 miliarde de dolari, mărcile sale, deţinute de concernul L'Oréal, includ Lancôme, Kiehl's, La Roche-Posay și Maybelline. Supermodelul Kendall Jenner a fost desemnată noua față a firmei L'Oréal Paris, anul trecut.

Potrivit Forbes, „ascensiunea lui Bettencourt Meyers la condiţia de cea mai bogată femeie din lume nu s-a produs fără tulburări. În special, a rămas fixat în opinia publică un scandal francez, în jurul unui proces care a implicat miliarde de dolari şi care a dus la o ruptură mamă-fiică, mediatizată public.

Citeşte şi: Cine a fost miliardarul care s-a îmbogățit abia la 50 ani? Ce afaceri avea în România?

În anul 2007, Bettencourt Meyers l-a dat în judecată pe François Marie Banier, un prieten de familie de lungă durată, fotograf celebru. Acesta ar fi escrocat peste 1 miliard de dolari în opere de artă, numerar, imobiliare și alte cadouri de la mama lui Francoise.

Banier a fost condamnat la trei ani de închisoare și obligat să plătească despăgubiri de 150 de milioane de dolari. Ambele sentințe au fost anulate câțiva ani mai târziu”.

Liliane Bettencourt, mama lui Francoise Bettencourt Meyers, a murit la 94 de ani, în anul 2017, ceea ce a făcut-o pe Francoise să devină moștenitoarea L'Oréal. Are doi fii, pe Jean-Victor și Nicolas, care sunt și ei în consiliul companiei, conform National World.

Citeşte şi: Câți bani ia lunar de la stat cel mai bogat pensionar din România? Unii abia trăiesc cu 1.125 de lei

Afacerile subsidiarei L'Oréal în România au fost foarte prospere, începând cu anul 2000, când apare pentru prima dată în evidenţele fiscale ale statului român.

L'Oréal România a pornit de la o cifră de afaceri de 14,6 milioane de lei şi un profit de 362.000 de lei, cu 48 de angajaţi, ajugând acum la aproape 760 de milioane de lei, adică 151 de milioane de euro cifră de afaceri. O afacere ca un tren expres de mare viteză.

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu castelul învățătorului bogat, care voia o podea cu monede de aur. A murit sărac

Profitulul net a sărit la cer, la peste 82 de milioane de lei, adică la 16,4 milioane de euro, cu 326 de angajaţi. După cum observăm, L'Oréal România a avut în anul 2000 un profit de peste 7,5 milioane de lei pe angajat, adică de 4,2 milioane de dolari pe angajat.

În anul 2022, profitul net pe angajat a ajuns, în România, la peste 50 de milioane de euro. De observat că cifra de afaceri a acestei firme a scăzut numai în perioada anilor 2008 - 2011. În rest, a urcat constant.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te