Cât costă minivacanța de 1 Mai? Unii o pot plăti cu voucherele de vacanță și pot pleca la mare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 11.04.2024 - 07:00
Cât costă minivacanța de 1 Mai? Unii o pot plăti cu voucherele de vacanță și pot pleca la mare Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Un alt efect al apropierii celor două sărbători, 1 Mai şi Paşte, este faptul că cei mai mulţi turişti care şi-au rezervat deja pachetul au optat pentru sejururi mai lungi decât în alţi ani, media fiind de 3,4 nopţi.

SHARE

Românii se pregătesc pentru o minivacanță, la începutul lunii mai. Sărbăptorile Pascale și Ziua Muncii sunt atât de apropiate că mulți se gândesc de pe acum să facă punte și astfel să aibe mai multe zile libere.

Paștele ortodox cade pe 5 mai, astfel că vom avea liber de pe 3 mai, până pe 6 mai. 1 Mai este liberă și cade miercuri.

Guvernul a hotărât ca și 2 mai să fie zi liberă legală, astfel încât să se facă punte cu Paștele. Cu alte cuvinte, românii vor avea o minivacanță prelungită, de pe 1 mai, până pe 6 mai.

Cât costă minivacanța de 1 Mai? Unii o pot plăti cu voucherele de vacanță și pot pleca la mare

Potrivit datelor Litoralulromanesc.ro, zeci de mii de români se vor îndrepta spre staţiunile de pe litoralul românesc, unde hotelierii au pregătit programe şi pachete speciale, care să mulţumească cele două categorii principale de turişti ce se vor afla la mare în această perioadă: tinerii dornici să se distreze şi familiile care vor să petreacă sărbătorile pascale pe litoral.

Citeşte şi: Câte zile libere legale sunt în 2024? Cine va beneficia de trei în plus?

Mai multe categorii de angajați vor primi bani în locul voucherelor de vacanță, potrivit documentului publicat de guvernanți.

Guvernul a publicat în transparență decizională Legea privind măsurile fiscale, prin intermediul căreia se vor produce modificări majore în sistemul fiscal din România.

Potrivit proiectului de lege, valoarea voucherelor de vacanță crește de la 1.450 de lei la 1.600 de lei/angajat, însă doar pentru cei cu un salariu de până în 8.000 de lei net, scrie Antena3.

Cât costă o noapte de cazare?

Cu alte cuvinte, angajații din sistemul bugetar care depășesc salariul de 8.000 de lei net nu vor mai încasa vouchere de vacanță. 

Citeşte şi: Cât dă statul pentru voucherele de vacanță ale angajaților din sectorul privat. Cine beneficiază

Important de subliniat este faptul că, la voucherele de vacanță, angajații vor plăti contribuții de asigurări sociale. Cu alte cuvinte, majorarea nu va ajunge la angajați, ci tot la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte tarifele, pentru 1 Mai, acestea pornesc de la 103 lei/noapte/ cazare în cameră dublă. Similare ca preţ sunt şi ofertele de Paşte, care pornesc de la 101 lei/noapte/camera dublă, ceea ce înseamnă că tariful plătit de o singură persoană este de 50,5 lei pe noapte.

În medie, românii care şi-au rezervat până acum sejurul pentru această primă vacanţă la mare din 2024 au achitat în jur de 1400 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te