„Preţul petrolului pe pieţele internaţionale reprezintă un barometru al activităţii economice la nivel global. O perioadă de avânt implică un consum mai mare de resurse, atât din ipostază de combustibil, dar şi materie primă pentru fabricarea diverselor materiale, piese componente, produse finite etc.
Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic
Să nu uităm că restricţiile de distanţare socială au dus şi la o scădere a mobilităţii şi automat o cerere mai mică de combustibil”, a precizat prof.dr. Bogdan Căpraru, cadru didactic la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor de la UAIC, dar şi membru în Consiliul Fiscal al României.
Acesta a mai precizat că scumpirea carburanţilor poate fi privită şi ca un fapt pozitiv, fiindcă arată încrederea investitorilor în economii.
Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina
„Deşi pare într-un fel paradoxal, scumpirea din ultimul timp a carburanţilor la pompe ar trebui să ne bucure dintr-o anumită ipostază. Pe fondul procesului de vaccinare de anul acesta, economiile au căpătat un sentiment de încredere şi optimism şi asta sugerează o revenire la reluarea creşterii economice. Până unde va creşte preţul la pompe? Tot cererea şi oferta ne vor spune! Dar să nu scăpăm din vedere şi dezvoltarea de tehnologii alternative pentru propulsia vehiculelor, care, în contextul preocupărilor schimbărilor climatice, vor avea efecte consistente pe piaţa carburanţilor”, a mai precizat profesorul.
Continuarea, în Ziarul de Iași.