Arizona House of Representatives, interesată de creșterea investițiilor SUA în România

DE Alexandru Pop | 06.10.2021 - 16:07
Arizona House of Representatives, interesată de creșterea investițiilor SUA în România/FOTO: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit miercuri, 6 octombrie, vizita unei delegații a Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii, în scopul identificării domeniilor și modalităților de extindere a colaborării.

SHARE

„Pentru CCIR, relația cu SUA este una prioritară din foarte multe puncte de vedere. În afară de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de instituţia noastră în mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesați de internaționalizarea business-ului românesc. În SUA există cea mai mare densitate de multinaționale, care oferă investitorilor un potențial uriaș de a pătrunde și pe alte piețe, America fiind un hub pentru multe direcții economice și nu numai. În acest context, ne bucură faptul că avem un partener de încredere în Ambasada României în SUA care, iată, face posibilă o întâlnire precum cea de azi. Pentru punerea în practică a proiectelor comune cuArizona House of Representatives este necesară o dinamizare a activității camerelor județene ca interfață pentru antreprenorii români și americani. România oferă multe avantaje investitorilor americani și în acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor țintă avute în vedere de partea americană. CCIR va oferi asistență directă și nemijlocită investitorilor americani pentru identificarea soluțiilor optime de dezvoltare a business-ului”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„SUA și-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce privește dezvoltarea antreprenoriatului și a sectorului privat din România. De altfel, acest lucru se află la baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state. România reprezintă o țintă europeană importantă pentru afacerile din Arizona, dovadă fiind și vizita noastră de prospectare de astăzi, pe care o considerăm foarte importantă în dezvoltarea relaţiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesați de investiții în domeniul minier, energetic, IT și High Tech și, în acest sens, vom direcționa solicitări concrete către CCIR. De asemenea, propunem o cooperare în domeniul educației universitare cu schimburi de studenți, precum și cu programe de pregătire comune. Pentru ca acest proiect să se concretizeze, urmează să capacităm centrele universitare din Cluj, Constanța și Iaşi”, a declarant Russell W. „Rusty” Bowers, speaker al  Arizona House of Representatives.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut și 1,26 miliarde de euro la sfârșitul lunii august 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8112 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,21 miliarde de  euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te