Apele Române plătesc cu 100 euro/oră avocați abonați la bani publici, deși au departament juridic

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.02.2021 - 00:00

Deși are un departament juridic care se află în subordonarea Directorului General, Apele Române au cumpărat servicii juridice. Banii au ajuns la un avocat care a fost generos plătit de Primăria București: aproape un milion de euro.

SHARE

Între 19 aprilie 2019 și 31 decembrie 2019, compania Apele Române a plătit „din surse proprii” „servicii de consultanță și asistență pentru A.N. Apele Române în vederea eliberării domeniului public al statului, reprezentat de două imobile terenuri situate pe raza localității Sinaia”.

Citește și: Scandal la Apele Române: s-a desființat postul directorului care a semnalat cazul ospătăriței

Oficialii au explicat că au nevoie de „servicii juridice pentru protejarea drepturilor de proprietatea publică și exercitării dreptului de administrare cu privire la terenurile situate pe raza localității Sinaia... constând în servicii de consultanță, asistență și reprezentare pentru A.N Apele Române în vederea eliberării domeniului public”.

Pentru aceste servicii juridice, compania Apele Române a plătit „75 euro/oră la care se adaugă TVA servicii care se vor presta până în cuantum de 98.000 de  lei fără TVA”. Nu este clar dacă aceste servicii au continuat și de la 1 ianuarie 2020, Apele Române nepublicând achizițiile publice făcute anul trecut.

Cine a beneficiat de bani

Banii au fost plătiți către „cabinet Avocatură Mihai Ștefan”. Hotnews a scris că acest cabinet de avocatură, condus de Mihai Ștefan, a încasat suma de 4 milioane de lei de la Primăria București pentru servicii juridice.

România curată a publicat o listă cu 25 de cabinete individuale de avocatură sau societăți profesionale de avocatură, care în perioada 01.07.2012 – 31.12.2015, au avut, fiecare în parte, încasări cumulate de peste 1.000.000 lei de la entități publice. Cabinetul de avocatură Mihai Ștefan apare că ar fi încasat suma de 3,99 milioane de lei. Detalii AICI

Apele Române angajează juriști

Deși plătește pentru servicii juridice, Apele Române are un departament de contencios-juridic. În 2017,  a scos la concurs două posturi de consilier juridic. Detalii AICI.

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 107 din 20 septembrie 2002, se înființează Administrația Națională „Apele Române”, și este preluată activitateai de hidrologie, hidrogeologie și de gospodărire a apelor de la Compania Naționala „Institutul Național de Meteorologie, Hidrologie și Gospodărire a Apelor” – S.A., care devine Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, sub autoritatea Administrației Naționale „Apele Române”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.