NEWSWEEK SUMMIT DE EDUCAȚIE: Învățământul profesional și piața muncii din România

DE Newsweek România | Actualizat: 10.05.2023 - 18:40

Învățământul profesional dual poate intra într-o nouă etapă odată cu operaționalizarea consorțiilor regionale  formate în acest scop, care reunesc licee, universități, autorități publice locale și companii private care se oferă să susțină elevii și studenții.

SHARE

Companiile private reclamă lipsa specialiștilor din diverse industrii cum ar fi: energie, construcții, HORECA, auto etc. și faptul că învățământul profesional nu este adaptat nevoilor de pe piața muncii, iar manualele din licee sunt vechi și nu sunt adaptate tehnologiilor actuale din industrii și noilor condiții socio - economice. În România este nevoie de meseriași bine pregătiți, care pot oferi servicii de calitate și durabile, care pot contribui la dezvoltarea economiei și la creșterea nivelului de trai al comunităților.

Pe de altă parte, este nevoie de o informare mai bună a părinților și elevilor despre oportunitățile pe care le-ar putea deschide un liceu profesional / o școală duală pentru învățarea unei meserii. Îndrumarea către alegerea unei cariere corecte pentru fiecare elev este responsabilitatea părinților și a profesorilor pentru a le asigura informațiile necesare.

De aceea, Newsweek România organizează pe 10 mai, în format hibrid, SUMMIT DE EDUCAȚIE: ”Cum adaptăm învățământul profesional la piața muncii”.

Împreună cu invitații noștri din autorități publice, licee și companii vom încerca să găsim răspunsuri la problemele ridicate de părinți, profesori, companii private, să vedem care sunt așteptările lor din partea autorităților pentru eficientizarea și adaptarea învățământului la cerințele actuale de pe piața muncii, dar și cu ce propuneri vin autoritățile.

Invitații evenimentului sunt: Dalia Mircea-Dărămuș - Director Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), Elisabeta Mihalcea -  Vicepreședinte CJ Giurgiu, Cristache Iulian - Președinte Federația Națională a Părinților-Edupar, Nicoleta Gaidoș - Director, Colegiul Tehnic "Mircea cel Bătrân" București, Carmen Ștefan - Colegiul Tehnic Mihai Bravu, București, Victor Balas - Președinte Asociația Specialiștilor Auto din România.

Evenimentul se va desfășura în format hibrid și va fi transmis din studioul Newsweek România, de la hotelul Pullman, Sala New York, București.
Publicul va avea acces în sală, în limita a 20 de locuri. Pentru a participa în sală vă rugăm să vă înscrieți la email [email protected], urmând să fiți confirmat printr-un mesaj de către organizator. 


NEWSWEEK SUMMIT DE EDUCAȚIE: „Cum adaptăm învățământul profesional la piața muncii„ va fi transmis în direct pe newsweek.ro  (site aflat în Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,6 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (67.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor de 5 milioane persoane).

Evenimentul este susținut de Partenerii:  TRANSGAZ, CONSTRUCȚII ERBAȘU, NUCLEARELECTRICA, VITALIA.

Mai multe detalii despre agenda și invitați puteți găsi accesând https://events.newsweek.ro/2023-summit-de-educatie/

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te