TIFF 2020 reprogramat din cauza epidemiei de coronavirus

DE Adelina Sahlean | 07.04.2020 - 13:18
Foto: Marius Maris (TIFF)

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care urma să se desfăşoare între 29 mai şi 7 iunie, se reprogramează, în funcţie de evoluţia situaţiei pandemiei de coronavirus.

SHARE

"În contextul situaţiei actuale din ţară şi ţinând cont de restricţiile impuse pentru siguranţa tuturor, echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediţia cu numărul 19. Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai şi 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie uşoară, dar suntem optimişti şi lucrăm deja la posibilele date alternative. Dacă #StămAcasă acum, le dăm şanse evenimentelor pe care le iubim să se întâmple anul acesta, în formule probabil adaptate timpurilor pe care le trăim. Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor şi partenerilor că sunt în continuare alături de noi. Împreună, vom găsi cele mai bune soluţii", a declarat preşedintele festivalului, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Potrivit sursei citate, înscrierile făcute pentru programe precum Transilvania Pitch Stop, Bursa Alex. Leo Şerban, Competiţia Locală rămân valabile, iar cei selectaţi vor primi veşti în timp util despre noul program.

"Spectatorii care şi-au cumpărat deja bilete şi abonamente au două opţiuni: le pot păstra sau îşi pot recupera banii. Echipa le mulţumeşte celor care aleg să susţină festivalul în aceste momente complicate, păstrându-le pentru ediţia 2020, cu toate modificările pe care le vor impune vremurile incerte prin care trecem cu toţii. Între timp, cât #StămAcasă, platforma de streaming TIFF Unlimited a devenit locul de întâlnire al fanilor TIFF: în fiecare weekend, unlimited.tiff.ro găzduieşte premiere gratuite de #CaranTIFF. Urmează spectacole de teatru, experienţe cinematic-culinare, filme cult şi multe alte surprize. Catalogul TIFF Unlimited conţine peste 100 de titluri: Best of TIFF, Best of Cannes, grupaje de comedii sau documentare. O selecţie de filme româneşti poate fi văzută de oriunde din lume, fără abonament", se mai arată în comunicat.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania. A

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -