George Motoi și-a cucerit cele două soții când acestea erau studente. Prima dată l-am iubit în filme

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.08.2022 - 20:23
George Motoi - FOTO: click.ro

nGeorge Motoi a avut peste 100 de roluri, între care cel titular din filmul „Marele singuratic” din 1977, ecranizare a romanului omonim al lui Marin Preda, rămâne unul de referință.

SHARE

S-a născut în 1936.

În anul 1954 dă examen de admitere și reușește la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A absolvit cursurile de aici în 1958, la clasa profesoarei Irina Răchițeanu-Șirianu. După absolvire pleacă cu repartiție la Piatra Neamț, punând acolo, împreună cu toți colegii de promoție, bazele unui nou teatru (Teatrul Tineretului de azi). Se transferă apoi la Teatrul din Bacău, unde are o primă mare realizare, jucând rolul titular din „Don Carlos” de Schiller.

Este remarcat în turneele făcute la București ca un strălucit interpret Bufonului din A douăsprezecea noapte de Shakespeare, în regia marelui Vlad Mugur, alături de care  pleacă în 1964 la Teatrulu Național din Cluj, unde Interpretarea rolului „Caligula” din piesa lui Albert Camus îl consacră definitiv. Radu Beligan îl invită să vină la Teatrul Național din București.

Citește și: Singurătatea Valeriei Seciu după decesul lui Octavian Cotescu. Nu s-a recăsătorit. Fiul e călugăr

Actorul a fost căsătorit peste 20 de ani cu actrița Cezara Dafinescu, împreună cu care are o fiică. După divorțul de Cezara, George Motoi s-a recăsătorit cu mai tânăra actrița Gigliola Brăileanu. 

 „Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el cu 12 ani. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite. George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine... De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate. Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim și aievea și să formăm un cuplu, în viață și mai târziu, și pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl așteaptă orice fată să vină pe un cal alb. Îi voi fi mereu recunoscătoare, pentru tot ce mi-a dat. Nu știu când și cum s-a stins dragostea noastră...”, scrie comentator.ro

După 23 de ani, Cezara l-a părăsit pe Motoi și s-a recăsătorit cu potentul om de afaceri Gelu Fronea. Dar nu a avut parte de prea multă fericire, fiindcă acesta și-a pierdut viața în 2003, într-un stupid accident de motocicletă, când rula cu doar 60 km/h. După divorţul din 1997, George Motoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, actriţă şi ea a Teatrului Naţional din Bucureşti, mai tânără cu 34 de ani. De altfel, înainte de a-i fi soţie, Giliola i-a fost mai întâi studentă.

Actorul a fost înmormântat la Cimitirul Sf. Vineri din București, ambele femei din viața lui participând la ceremonia funerară. După numai doi ani, Giliola a încetat subit din viață.

Citește și: Margareta Nistor, aproape de moarte: Aveam un kilogram. Mama, sfătuită de medic să facă altă fată

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te