Deși s-a înconjurat de copii pe scenă, actorul Eugen Cristea, soţul Cristinei Deleanu, a mărturisit că nu a vrut să devină părinte.
„Nu mi-am dorit niciodată, deși îi iubesc de mor. Mă înțeleg extraordinar de bine cu copiii. Cred că da, mi-a fost teamă. N-am vrut să condamn încă un suflet la nefericire”, a explicat Eugen Cristea.
Într-o emisiune difuzată în urmă cu mulți ani, actorul spunea că locuiește cu soția sa într-o garsonieră, în centrul orașului, și că are o pensie de mizerie, de numai 2.000 de lei.
Citeşte şi: Dramele trăite de actorul Eugen Cristea. De ce n-a vrut copii? Căsătorit cu directoarea din Liceenii
Cristina Deleanu, actriţă de teatru şi film, soţia actorului Eugen Cristea, a murit la vârsta de 84 de ani.
„Cel mai vechi şi fidel colaborator al meu de la TVR, actorul Eugen Cristea, prieten de suflet cum puţini am, tocmai a primit cea mai cruntă veste: minunata sa soţie, Cristina Deleanu, nu mai este!
Mi-a fost la rându-mi bună prietenă, cei doi - familia lor frumoasă-, facând parte din “universul meu”, fiindu-mi alături în nenumărare întâmplări ale vieţii, şi personale, dar şi publice.
Dramele Cristinei Deleanu care a murit: Trăia în garsonieră, cu Eugen Cristea. De ce nu a avut copii
Dincolo de actriţa talentată, Cristina a fost un om de o rară delicateţe sufletească, de o cultură desăvârşită, şi, mai mult decăt atât, un “om al cetăţii”, frământat de tot ceea ce se întâmplă în jurul său.
Condeiul său strălucit mi-a furnizat, in nenumarate rânduri, pentru revista online pe care o conduc, analize de o rară profunzime ale lucrurilor strâmbe din această ţară.
Vocea Cristinei a tăcut astăzi pentru totdeauna. Familia pe care am admirat-o mereu pentru iubirea şi respectul ce-i stăteau la bază, iată, s-a imparţit: jumătate a rămas pe Pământ, urmând să plângă jumătatea plecata spre Cer…”, a scris Marina Almăşan.
Citeşte şi: Recunoașteți personajul? Marele pictor care a devenit vedetă de film. A jucat în „Bietul Ioanide”
Cristina Deleanu s-a născut la Ploieşti, la 22 decembrie 1940. A urmat cursurile primare ale Şcolii nr. 33 din Bucureşti şi studiile liceale la Liceul „Gheorghe Lazăr".
După absolvirea liceului a urmat studii teatrale la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa actorului George Carabin, avându-i ca asistenţi pe actorul Mihai Berechet şi pe regizorul Cornel Todea, conform News.ro.
În 1962, după absolvire, a fost repartizată la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" din Iaşi, unde va juca în perioada 1962-1967.
Citeşte şi: Fraude la Academia Română - Premiul, plagiatul și falsul Nobel
În 1967 se transferă la Teatrul Regional "Barbu Delavrancea", devenit ulterior Teatrul de Revistă "Ion Vasilescu", unde va juca în perioada 1967-1981.
Din 1981 se transferă la Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, pe scena căruia va juca până la ieşirea la pensie, în anul 2001.
Într-o carieră de peste 40 de ani, a interpretat numeroase roluri de teatru, teatru radiofonic, teatru de televiziune şi film.
Cristina Deleanu şi soţul ei, actorul Eugen Cristea - Foto: Realitatea de Vaslui
Cristina Deleanu a colaborat în mod constant cu Teatrul Naţional Radiofonic, vocea sa putând fi auzită în numeroase piese, printre care „Ceaiul nostru cel de toate zilele”, „Drumul lui Orfeu”, „Orfeu în Infern” sau „Zadarnicele necazuri de iubire”.
În 1981, joacă primul rol în filmul „Destine romantice”. A apărut în „Orgolii” (1982), „Eroii nu au vârstă” (1984), „Declaraţie de dragoste” (1985), „Liceenii” (1986), „Extemporal la dirigenţie” (1987), „Moartea unui artist” (1989), „Taina jocului de cuburi” (1989), „Tu ne marcheras jamais seul” (2001), „Om bogat, om sărac” - serial TV (2006), „Vrei să fii mama mea” (2006), „Aniela” - serial TV (2009).