Prima versiune a acestei reviste a apărut în 1969 şi a durat pînă în 1993, iar succesul ei a fost atât de mare încît unele numere au fost retipărite în peste un milion de exemplare.
Senatorul AUR Sorin Lavric este căsătorit cu o procuroare care câștigă de 4,8 ori cât el
Este pentru a patra oară de fapt că această revistă renaşte, şi poate că are o semnificaţie faptul că această nouă înviere se produce exact într-un moment cînd Partidul Comunist Francez îşi sărbătoreşte un secol de existenţă, deşi prezenţa sa în peisajul politic francez a devenit nesemnificativă, notează RFI.
Foto: Le Figaro
În anii 70 ai secolului trecut unele publicaţii aflate sub controlul Partidului Comunist Francez puteau fi găsite şi în chioşcurile unor ţări din Europa de răsărit. În România se puteau face, într-o vreme, şi abonamente la revista Pif, erau anii când secretarul general al Partidului Comunist Francez, Georges Marchais megea să vâneze urşi în Munţii Carpaţi împreună cu Nicolae Ceauşescu.
"Revista Pif purta, evident, amprenta ideologică a comuniştilor francezi, dar impresiona în primul rînd printr-o anumit dimensiune umanistă, prin calitatea desenelor, prin imaginaţia artiştilor şi prin aventurile palpitante narate. Fantoma Arthur, doctorul Justiţie, Nasdine Hodja, Pifou, un cowboy precum Teddy Ted sau nişte cosmonauţi precum pionierii speranţei te făceau să visezi, să evadezi… Probabil că mulţi adulţi din România au mai păstrat în podul casei lor cîte o colecţie din Pif, iar eu mă aflu printre ei", a scris Matei Vișniec pentru RFI.