Informația apare în declarația de avere depusă de Sorin Lavric, când a candidat pentru un fotoliu de senator din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).
Astfel, Sorin Lavric declară o casă de 200 metri pătrați, în Piatra Neamț, pe care o deține împreună cu soția lui, Paula Lavric și un teren de 750 metri pătrați, tot la Piatra Neamț, ambele cumpărate în 2008 și o mașină Renault Clio, cumpărată anul trecut.
Acesta declară că are 270.000 de lei, într-un cont deschis în 2003, la BRD.
Ca venituri, Lavric declară 30.000 de lei încasați ca director de programe la Uniunea Scriitorilor (job pierdut în luna decembrie, după scandalul iscat în spațiul public referitor la opiniile sale despre femei, romi, COVID) și încă 12.000 de lei din drepturi de autor. În total, pe lună înseamnă un venit de 3.500 de lei.
Citește și: Sorin Lavric, senator AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor pentru sexism, rasism și șovinism
Lavric nu amintește în declarația de avere nici jobul de redactor la Uniunea Scriitorilor, nici vreo colaborare la facultate.
În declarația de interese, Sorin Lavric menționează că este șeful Senatului AUR și membru al Uniunii Scriitorilor din România – filiala București.
Citește și: AUR are și un Senat, la fel ca Mișcarea Legionară
Soția lui, Paula Lavric, este procuroare la Parchetul Buhuși și câștigă, pe an, 204.000 de lei, adică un venit lunar de 17.000 de lei, conform aceleiași declarații de avere.
Un calcul simplu ne arată că Paula Lavric câștigă de 4,8 ori mai mulți bani pe lună decât soțul ei, Sorin Lavric.
Din informațiile prezentate în presă, Paula Lavric a lucrat la DIICOT până în 2008, fiind din 2006 detașată la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, demisionând în septembrie 2008. Atunci, presa scria că va pleca în mediul privat. O regăsim pe Lavric angajată la Deloitte, ca directoare la Servicii de Consultanță și Evaluarea Riscurilor.
În 2019, a făcut cerere pentru a se întoarce în magistratură, fiind numită în septembrie în funcția de procuror la Parchetul de lângă Judecătoria Buhuși, iar din iunie 2020 timp de șase luni este delegată prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuși.
Citește și: Liiceanu: Lavric (AUR) a dezonorat Medicina și Filosofia. Tribunul care promite „schimbarea la față”