FOTO Cele mai frumoase cinematografe în aer liber

DE Kathleen Rellihan | 03.10.2020 - 19:59
Retrospectivă teatrală Deși festivalul anual de teatru de la Avignon – Franța – a fost anulat anul acesta din cauza COVID-19, organizatorii evenimentului au putut proiecta pe ecranul exterior înregistrări video cu piese din anii anteriori

Dacă, momentan, nu mai e posibil să vedeți filme în sălile de cinema, există o soluție care merge perfect, mai ales vara și toamna – există în lume mai multe locuri ca niciodată unde poți urmări filme în aer liber, sub cerul înstelat.

SHARE

Pandemia a oferit cinematografelor de tip drive-in o nouă șansă să strălucească, iar în unele dintre aceste spații răspândite peste tot pe glob nici măcar nu trebuie să stai în mașină.

Filme la „un cinema plutitor”, văzut din barca personală, la un castel medieval englezesc sau cu Acropolele iluminat ca fundal. Vă veți simți ca și cum ați face parte din filmul la care vă uitați. 

Filme la piscină - Las Vegas, Nevada

Pe măsură ce Las Vegas-ul se redeschide pentru turiști, Hotelul Cosmopolitan le oferă cinefililor un tratament special. 

Oaspeții hotelului, dar și vizitatorii, se pot opri să urmărească filmele proiectate pe un ecran masiv amplasat deasupra piscinei stabilimentului.

Te poți uita la filme  în timp ce faci o baie, sau poți trage un scaun sau un șezlong lângă apă, savurând cocktailul pe teme cinematografice.

Cinema la înălțime - New York City

Un cinematograf drive-in cu vedere spre Manhattan? Pare ceva desprins din filme. Și chiar este. În acest loc unde se și filmează lungmetraje, cel mai nou și singurul drive-in din oraș, poți să experimentezi în realitate ce se întâmplă pe ecran.

Urmărești un thriller, dar și luminile strălucitoare ale zgârie norilor din Manhattan, păstrând distanța socială, în siguranța propriei mașini. Vino mai devreme să prinzi apusul dincolo de orizontul superb.

Cinema pe ape - Orașele nord americane

Originalul Beyond Cinema este un cinematograf plutitor, construit din 12 până la 24 de minibărci, în fiecare încăpând până la opt persoane, care se va plimba, în această vară și toamnă, de-a lungul SUA și Canada, de la Miami la Los Angeles și de la Vancouver la Toronto. Este poate cel mai tare și mai sigur mod de a vedea un film.

The Luna Cinema - Kent, Anglia

Poți urmări filmul tău preferat la unul dintre castelele superbe din Anglia. Construit în anii 1100, aceasta a fost reședința primei soții a lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon, în secolul al XVI-lea.

În august, au existat numeroase ocazii să fi prins o varietate de pelicule, de la Joker până la atât de potrivitul în decor Downton Abbey.

Sub stele/Sotto le Stelle - Bologna, Italia

Aflat în inima Bologniei, în Piazza Maggiore, acest teatru în aer liber a primit până la 1 septembrie câte aproximativ 1.000 de invitați la o reprezentație, care s-au bucurat de unul dintre cele 50 de spectacole diferite.

Ce poate fi mai minunat decât să urmărești un film stând întins pe spate, sub stele, și înconjurat de istorie.

Rathausplatz - Viena, Austria

În fiecare vară din ultimii 30 de ani, filme, muzicaluri și spectacole de operă au fost difuzate pe un ecran uriaș din piața orașului Viena.

Anul acesta, decorul baroc a fost transformat într-un cinematograf în aer liber, cu 500 de locuri împărțite în cubicule pentru doi sau patru spectatori și o zonă separată de mâncare.

Cine Thision - Atena, Grecia

Teatrul a fost important în Grecia din cele mai vechi timpuri și încă este.

Construit în 1935, acesta este unul dintre cele mai vechi cinematografe în aer liber din Atena și pune în valoare fundalul atemporal al minunatului deal Acropole, frumos luminat noaptea.

Cinema Paradiso, Soneva Kiri, Thailanda

Sunetele ambientale de jungă nu vin, aici, din ecran. Sunt reale. Când ai vizionat ultima dată un film într-o lagună dintr-o pădure tropicală de pe o insulă minusculă?

Așează-te pe șezlong și evadează în acțiunea unui film, sub lumina lunii, cu valurile care se joacă în depărtare.

Westpac OpenAir Cinema - Sydney, Australia

La unul dintre cele mai frumoase cinematografe în aer liber din lume, oaspeții pot vedea o varietate de filme pe fundalul unui apus de soare superb și al Operei din port, în ianuarie și februarie - lunile de vară din Sydney.

Ecranul are trei etaje, iar cinematograful are capacitatea de a primi până la 2.000 de oameni - deși timpul va spune dacă restricțiile vor permite o proiecție cu casa închisă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te