A murit „cel mai chipeș bărbat din lume”. Iubirile sale controversate deopotrivă cu femei și bărbați

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.05.2023 - 15:40
Helmut Berger - Foto: Profimedia Images

Actorul austriac Helmut Berger, care a devenit o vedetă a cinematografiei artistice din anii '60 și '70, cu roluri în filme precum "The Damned", de Luchino Visconti, și "The Romantic Englishwoman", de Ludwig și Joseph Losey, a murit la vârsta de 78 de ani.

SHARE

Moartea sa a fost anunțată de agenția sa de management, care a postat o declarație pe site-ul său, în care se spune că Berger "a decedat liniștit, dar în mod neașteptat" în Salzburg, orașul în care a copilărit.

Citește și: Actrița care te hipnotiza cu privirea, îndrăgostită de partenerul din film. Rămâne singură la 48 ani

Născut Helmut Steinberger în orașul balnear austriac Bad Ischl în 1944, Berger a studiat actoria la Londra înainte de a se muta în Italia, unde l-a cunoscut și a început o relație cu celebrul regizor Luchino Visconti, cu aproape 40 de ani mai în vârstă decât el. Visconti i-a oferit primul său rol de actor, un rol mic în antologia comică "Vrăjitoarele", iar ulterior l-a distribuit într-un rol spectaculos în epopeea sa epică de referință din 1969, "Blestemații", arată Guardian

A fost considerat cel mai chipeș bărbat din lume

Berger a jucat apoi într-o adaptare a operei lui Oscar Wilde "Portretul lui Dorian Grey" și a fost distribuit în 1970 în capodopera lui Vittorio de Sica "Grădina Finzi Contini", în rolul unui membru al unei familii italiene prospere care cade victimă fasciștilor în timpul celui de-al doilea război mondial. 

Citește și: Actrița, care la 22 ani era „mireasa” lui Paul Belmondo, renunță la film. Dispare pentru 3 decenii

Ulterior, Berger a fost distribuit într-un alt rol emblematic în filmul biografic al lui Visconti despre excentricul rege bavarez Ludwig al II-lea din secolul al XIX-lea. Berger s-a reîntâlnit din nou cu Visconti într-un nou film lansat în 1974, în care a jucat alături de Burt Lancaster într-o dramă inspirată de relația dintre el și Visconti; în aceeași perioadă a interpretat unul dintre numeroasele sale personaje de playboy-gigolo alături de Elizabeth Taylor și Henry Fonda în „În fiecare miercuri”.

Iubirile sale controversate, deopotrivă cu femei și bărbați

Berger s-a luptat cu dependența de alcool și droguri și a fost bisexual, având relații cu numeroși artiști.

Berger era deschis bisexual. A avut relații cu regizorul și mentorul său Luchino Visconti și cu actrița Marisa Berenson. Berger s-a căsătorit cu scriitoarea și modelul italian Francesca Guidato la 19 noiembrie 1994. După 2010 au trăit separat.

Potrivit autobiografiei sale, aventurile actorului au inclus relații cu Rudolf Nureyev, Britt Ekland, Ursula Andress, Nathalie Delon, Tab Hunter, Florinda Bolkan, Linda Blair, Marisa Mell, Anita Pallenberg, Marilù Tolo, Jerry Hall și atât cu Bianca cât și cu Mick Jagger. Miguel Bosé scrie despre relația sa cu Berger în autobiografia sa. Sursa: AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te