VIDEO VIRAL „Șocat” de Pasajul Domnești, un șofer taie giratoriul suspendat pe contrasens

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.11.2022 - 08:03
„Șocat” de Pasajul Domnești, un șofer taie giratoriul suspendat pe contrasens. / Foto: captură video

Pasajul Domnești, primul giratoriu suspendat peste Centura Capitalei, a fost inaugurat vineri, 11 noiembrie, după 14 ani de chin. După numai câteva ore, un șofer „șocat” de lucrare a fost surprins tăind giratoriul pe contrasens. A și semnalizat.

SHARE

În imaginile surprinse de camera de bord a unui participant la trafic se observă cum un Volkswagen Passat argintiu cu numere de București urcă pe una dintre rampele de acces, liniștit, în spatele unei alte mașini.

Când ajunge la giratoriu, șoferul, ușor derutat, semnalizează stânga, se bâlbâie și o ia direct pe contrasens. 

Citește și: Se schimbă regulile de prioritate în sensul giratoriu. De ce se va ajunge tot la mica înțelegere

Video-ul postat pe Facebook alături de mesajul „De la secunda 17 se poate observa cum se face stânga "regulamentar" în noul sens giratoriu suspendat de la Domnesti 😂🤦‍♂️” a devenit viral, strângând sute de aprecieri și zeci de comentarii:

- „Bizonul poate veni și ne poate lovi frontal. V-ați gândit și la noi? Cu ce am greșit?”

- „E mai scurt prin stanga...”

- „Nu a facut update waze-ul! 🤣🤣🤣

- „S-a incurcat omul , trebuia prospect sa primeasca si sa stie pe unde sa o ia🤦🏼‍♂️

- „Sa vedem cand sare primul de pe pasaj…”

- „A venit de curand din Anglia”

- „Englez din Ciutaci.”

Citește și: Gata cu figurile „acre” la ghișeele ANAF, lucrătorii vor fi învățați să zâmbească de psihologi

Pasajul Domnești, inaugurat după 14 ani de chin

Pasajul Domnești a fost inaugura vineri, cu patru zile înainte de termenul oficial de finalizare. Este o veste incredibilă atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru transportatorii care nu vor mai sta blocați pe șoseaua de centură.

„Statul se chinuie încă din 2008 să modernizeze drumeagul de sud al Capitalei. După 4 ani de bâlbe, la începutul lui 2012 s-au semnat 3 contracte de lărgire la 4 benzi cu termen finalizare 24 de luni. Abia dacă s-a deranjat puțin iarba în teren că în toamna lui 2012 domnu’ Ponta, ăla cu marile proiecte, dacă-l mai știți, a tăiat la rectificarea bugetară 81% din banii alocați.

Iar în vara lui 2014 CNAIR reziliază contractele, anunțând triumfalist că de data asta va reface documentația și va scoate la licitație lucrările pe bani europeni, că ăia din buget sunt sparți pe alte "investiții".

Dar stați că din marea lărgire ne-alegem doar cu o podișcă. La Domnești. Licitația a fost lansată în martie 2015 și atribuită de CNAIR abia în mai 2017, după nenumărate bâlbe și greșeli ale comisiei de evaluare a ofertelor.

Câștigătorul de tristă amintire: Straco. Conform contractului, marea girație suspendată de la Domnești ar fi trebuit să fie gata în august 2019. Dar în decembrie 2019 (ați citit bine) se mișca doar o mică porțiune a șantierului, peisajul fiind unul dezolant, cu 2-3 muncitori meșterind obosiți la 3 pile.

Motive? CNAIR nu e în stare să termine exproprierile, să despăgubească oamenii, la doi ani și jumătate de la semnarea contractului. Colac peste pupăză, între timp Straco intră în insolvență. Blocaj complet.

Într-un final apoteotic, Straco își dă obștescul sfârșit și, din fericire, se evită la mustață rezilierea prin preluarea șantierului de către Tracon, subcontractor declarat al Straco.

Din vara lui 2020 începe ușor-ușor să arate a șantier, nu a peisaj post-apocaliptic. Ajungem cu chiu cu vai în zilele noastre: noiembrie 2022, doar vreo 14 ani pentru un colac suspendat”, explică specialiștii Pro Infrastructura pe pagina de Facebook a asociației. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te