VIDEO Noul Mercedes-Maybach S-Klasse redefinește luxul și provoacă Rolls-Royce și Bentley

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.11.2020 - 13:22

Aparat de masaj pentru gambele obosite ale pasagerilor spate, trapă panoramică și perdeluțe acționate prin gesturi, sistem activ de compensare a zgomotului… Noul Mercedes-Maybach S-Klasse redefinește luxul.

SHARE

Noua versiune Maybach a lumuzinei Mercedes-Benz S-Klasse are un ampatament mai mare cu 18 centimetri decât vechiul model (3.396 milimetri), răsfățându-și pasagerii spate cu un spațiu și mai generos.

În funcție de piață, clienții amatori de limuzine cu șofer vor putea alege între Mercedes-Maybach S580 4Matic, cu tracțiune integrală și sistem de propulsie mild-hybrid de 48 de Volți, bazat pe un propulsor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 496 de cai putere, și motoraș-generator electric de 21 de cai putere, și un Mercedes-Maybach S650, animat de un V12 twin-turbo de 6.0 litri și 621 de cai, ce poate fi și el combinat cu un sistem 4x4.

Pe viitor, Mercedes-Maybach va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid de 503 cai putere, cu motor pe benzină cu șase cilindri în linie de 3.0 litri.

În echiparea de bază, noul Maybach S-Klasse oferă două fotolii Executive în spate și sistem de masaj pentru gambele pasagerilor, precum și pachetul Chauffeur - scaunele mașinii pot fi aranjate astfel încât să creeze un spațiu confortabil pentru dormit.

Un alt detaliu interesant, sistemul MBUX Interior Assist recunoaște mișcarea mâinii aflate în căutarea centurii de siguranță și aduce automat centura la îndemână cu ajutorul unor extensoare similare cu cele prezente pe anumite coupe-uri și decapotabile premium.

Tot MBUX Interior Assist știe să recunoască gesturile pasagerilor spate și să acționeze în consecință perdeluțele laterale, trapa sau luminile din interior. Iar portierele se deschid și se închid automat, prin simpla apăsare a unui buton.

Noua limuzină poate fi comandată într-o singură culoare sau în două culori, caz în care, din cauza procedurii de vopsire manuală, procesul durează o săptămână.

Mașina este dotată cu sistem de asistență la condus de Nivel 3, ceea ce înseamnă că șoferul poate să-și ia mâinile de pe volan în traficul aglomerat sau pe anumite autostrăzi, odată de acest nivel de condus autonom devine legal. Probabil, spre sfârșitul anului 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.