„Țiplă, kilometri reali”: 5 mașini daună totală din SUA, fără drept de înmatriculare, confiscate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.12.2021 - 21:11
„Țiplă, kilometri reali”: 5 mașini daună totală din SUA, fără drept de înmatriculare, confiscate. / Foto: politiadefrontiera.ro

Dacă în România, în urma unui accident, o mașină este declarată daună totală, se poate aranja ca epava să fie reparată și repusă în circulație. În alte țări, însă, precum SUA, epavele sunt radiate direct, fără drept de înmatriculare, și nu pot fi vândute decât pentru piese.

SHARE

Poliţiştii de frontieră constănţeni au oprit intrarea în ţară a cinci autoturisme avariate, aduse din Statele Unite ale Americii, acestea figurând cu daună totală, iar legea nu permite înmatricularea lor în România.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat, în ultimele zile, mai multe containere sosite în Portul Constanţa. 

Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din SUA.

Citește și: Din ce au făcut deținuții țuică în Penitenciarul Ploiești. Pușcăriașii beți s-au luat de gardieni

De ce sunt „bune” epavele

Samsarii din România și alte state în care autoritățile în materie de siguranță rutieră mai pot fi „păcălite” cumpără la prețuri modice epavele, „ascund” interzicerea dreptului de înmatriculare și repară și vând mașinile fără să menționeze ceva despre vreo daună. 

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

„Poliţiştii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul ca acestea figurează cu daună totală.

Având în vedere faptul că legislaţia din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanţa Sud a dispus indisponibilizarea acestora, până la definitivarea cercetărilor”, se arată în comunicat. 

Autorităţile continuă verificările în acest caz.
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.