Șeful Tesla se teme de mașinile electrice chinezești. „Vor demola rivalii fără bariere comerciale”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.01.2024 - 13:58
Șeful Tesla se teme de mașinile electrice chinezești. „Vor demola rivalii fără bariere comerciale” - Foto: Profimedia Images - Rol ilustrativ
Șeful Tesla se teme de mașinile electrice chinezești. „Vor demola rivalii fără bariere comerciale” - Foto: Profimedia Images - Rol ilustrativ

Șeful Tesla, miliardarul excentric Elon Musk, a început să se teamă de mașinile electrice chinezești, după ce BYD a vândut mai multe unități decât Tesla în ultimul trimestru din 2023. El atenționează că producătorii din China își „vor demola rivalii fără bariere comerciale”.

SHARE

Elon Musk, a declarat că producătorii chinezi de mașini electrice își vor "demola" rivalii globali, fără bariere comerciale, subliniind astfel presiunea cu care se confruntă liderul  mondial al pieței de vehicule electrice în 2023 din partea BYD, care se grăbește să se extindă la nivel mondial.

Atenționarea lui Musk vine după ce constructorul auto chinez BYD, susținut de Warren Buffett, a deschis un nou capitol, cu mașini electrice mai ieftine și o gamă mai variată, și a depășit Tesla ca fiind cel mai mare producător de vehicule electrice din lume în ultimul trimestru din 2023, în ciuda reducerilor profunde de prețuri ale producătorului auto american.

Citește și: Războiul miliardarilor cu mașini electrice. Tesla lui Musk, detronată de chinezii împinși de Buffett

Șeful Tesla se teme de mașinile electrice chinezești. „Vor demola rivalii fără bariere comerciale. Sunt extrem de buni”

Companiile auto chinezești au fost "cele mai competitive" și "vor avea un succes semnificativ în afara Chinei, în funcție de ce fel de tarife sau bariere comerciale vor fi stabilite", a declarat Elon Musk, în cadrul unei convorbiri telefonice cu mai mulți analiști, după publicarea rezultatelor pe 2023.

"Dacă nu se stabilesc bariere comerciale, vor demola destul de mult majoritatea celorlalte companii auto din lume", a punctat Musk, adăugând că "Sunt extrem de buni", relatează Reuters

Citește și: Mașinile electrice Tesla, ieftinite iar de Elon Musk sub amenințarea BYD. Noi prețuri în Europa

Întrebat ce părere are despre comentariile lui Elon Musk, ministerul chinez de Externe a declarat, în cadrul unei ședințe de informare obișnuite, că nu avea cunoștință de aceste rapoarte, dar că pledează pentru "menținerea unui mediu de afaceri corect, echitabil și deschis".

Musk și Tesla au motive de îngrijorare

Șeful Tesla, Elon Musk, a declanșat anul trecut un război al prețurilor pentru a atrage consumatorii afectați de costurile ridicate ale împrumuturilor, ceea ce a dus la reducerea marjelor Tesla și la îngrijorarea investitorilor.

Iar miercuri, 24 ianuarie 2024, Musk a avertizat că Tesla a atins "limita naturală de reducere a costurilor" cu gama sa existentă.

Citește și: Mașina electrică Tesla „accesibilă”, sub 25.000 €, mai întârzie un an. Musk a promis-o din 2020

Acum, Tesla intenționează să înceapă să producă un crossover compact mai ieftin, destinat pieței de masă, cu numele de cod "Redwood", la jumătatea anului 2025, pentru a concura cu rivalii ieftini.

Iar Musk a confirmat că Tesla se așteaptă să înceapă producția următoarei sale generații de vehicule electrice la fabrica sa din Texas în a doua jumătate a anului 2025.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te