Produsul din casă care te ajută să scapi de zgârieturile de pe mașină. Costă 10 lei. Iată despre ce produs este vorba și cât de eficient poate fi?
Produsul din casă care te ajută să scapi de zgârieturile de pe mașină
Ați achiziționat un vehicul nou-nouț, strălucitor, fără urmă de praf pe caroserie. Însă, chiar în prima zi de proprietate, când îl scoateți cu grijă din garaj, o întâlnire nefericită lasă o zgârietură urâtă pe ușă. Este cruda ironie a Legii lui Murphy.
Din fericire, există un truc inteligent care, deși nu șterge complet zgârietura, poate ajuta la ascunderea acesteia folosind un produs care este de obicei la îndemână în majoritatea caselor: fixativ. Această metodă ingenioasă, împărtășită pe rețelele de socializare, este surprinzător de simplu de executat.
Produsul din casă care te ajută să scapi de zgârieturile de pe mașină - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Citește și: „Isprava” unui băiat de 17 ani: Beat, drogat și fără permis, a intrat cu mașina în copac
Procedura este elementară și necesită doar două elemente: fixativ pentru păr și o cârpă. Pur și simplu aplicați produsul cu generozitate pe zona afectată a vehiculului și apoi frecați cu cârpa. În câteva secunde, ca prin farmec, zgârietura va începe să se estompeze, lăsând un rezultat surprinzător.
Acest truc este eficient numai dacă deteriorarea nu a ajuns la al treilea strat de vopsea.
Fixativul, fără îndoială, este unul dintre cele mai versatile produse care există. Pe lângă rolul său evident în îngrijirea părului și repararea daunelor minore aduse caroseriei auto, există o altă utilizare puțin cunoscută, dar la fel de eficientă: ca agent de detartrare. Oamenii folosesc acest produs pentru a indeparta diverse pete si reziduuri de pe suprafete.
Zgârieturile se șterg cu fixativ - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Ideea a apărut din observarea utilizării fixativului în saloanele de coafură, unde este folosit pentru a îndepărta petele de vopsea de pe îmbrăcăminte. Specialiștii au descoperit că această metodă a funcționat și pentru a îndepărta alte pete, cum ar fi guma de mestecat sau lipici, precum și pentru a ascunde zgârieturile din vopseaua mașinilor.
Citește și: Mihai Mereuță, „țăranul” din filme, a fost tatăl unuia dintre cei mai bogați români
Un exemplu al eficacității fixativului este capacitatea sa de a îndepărta petele de gel hidroalcoolic de pe suprafețele din lemn. Este important de reținut că fixativul este un produs destul de agresiv care poate deteriora suprafețele dacă nu este clătit corespunzător .