Noul Passat, primul Volkswagen care poate rula parțial asistat până la 210 km/h

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.08.2019 - 13:22

Cea de-a opta generație Volkswagen Passat a primit un facelift discret, orientat mai mult pe tehnologie. Mașina va fi lansată oficial în Germania, în septembrie, în versiuni berlină și break, și este deja disponibilă la precomandă în România de la 19.327 de euro, plus TVA.

SHARE

Dacă pe partea estetică nu au fost operate modificări notabile, Passat-ul B8 facelift aduce pe piață actualizări tehnice majore. Modelul este primul Volkswagen care se poate deplasa parțial asistat, la viteze de până la 210 km/h, datorită funcției „Travel Assist” a sistemului ”IQ.DRIVE”,  primul Volkswagen ce dispune de volan capacitiv multifuncțional și primul Volkswagen în care accesul se poate face prin intermediul telefonului mobil.

„Emergency Steering Assist” este o altă funcție nouă din dotarea Passat-ului, care aduce un plus la capitolul siguranță, permițând frânarea bruscă cu evitare în situații de urgență, atunci când șoferul nu reacționează.

Iar Passat B8 facelift este, de asemenea, al doilea model Volkswagen, după ultima versiune Touareg, care dispune de faruri matrix LED IQ.LIGHT.

Sistemul de infotainment Modular Infotainment Matrix (MIB3) își face și el debutul la bordul Passat-ului. Dacă se dorește, noul Passat poate fi în permanență on-line, sistemele MIB3 dispunând de o unitate de conectivitate (OCU) integrată și de un eSIM ca dotare standard. MIB3 este integrat în noul Digital Cockpit. Iar instrumentele digitale pot fi personalizate prin simpla atingere a unui buton de pe volan.

App Connect va integra în premieră, în mod wireless, aplicațiile de pe iPhone cu Apple CarPlay™. Noul Passat oferă, de asemenea, servicii de navigare îmbunătățite, cu informații în timp real, streaming pentru muzică (Apple Music, TIDAL), radio prin internet și comenzi vocale în limbaj natural (servicii oferite online).

Pentru prima dată, smartphone-urile (modelele Samsung compatibile) vor putea fi utilizate pe post de cheie pentru descuierea și pornirea noului Passat.

Liniile de echipare vor fi cele clasice, respectiv Trendline, Comfortline și Highline. Pentru caroseria tip Variant (break) va exista și echiparea Alltrack. Caroseria Limousine (berlină) beneficiază și de o variantă GTE.

Volkswagen a pregătit pentru lansare 2.000 de exemplare într-o ediție specială, Passat R-Line Edition, cu motoare puternice (TDI de 240 CP sau TSI de 272 CP), tracțiune integrală 4MOTION și noul sistem de asistență Travel Assist. Prețul de pornire, de 19.327 de euro plus TVA, se referă la versiunea standard cu motor TSI de 1.5 litri și 150 CP.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.