Noul Opel Corsa și Astra K facelift au aterizat în România

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.12.2019 - 15:17

Cea de-a șasea generație a bestseller-ului Opel, Corsa, și facelift-ul ”Mașinii Anului 2016”, Opel Astra K, au ajuns pe piața din România, anunțând un an 2020 în forță pentru constructorul german pe piața auto autohtonă.

SHARE

Design ferm, sculptat și stilat, greutate redusă, tehnologii de ultimă oră și inclusiv o versiune 100% electrică, Corsa-e, care va ajunge în showroom-uri în primăvară. Cea de-a șasea generație a celui mai vândut Opel din toate timpurile, Corsa, este mai pregătită ca niciodată pentru lupta acerbă din segmentul citadinelor.

Noul Corsa transmite un aer dinamic prin designul său sportive, mai ales în combinație cu caroseria vopsită în două nuanțe. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap pentru șofer și pasagerul din față. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm. Iar centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere.

De asemenea, cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni (aproape 14 milioane de unități, în 37 de ani) este și un veritabil campion al aerodinamicii. La fel ca în cazul tuturor modelelor Opel de nouă generație, inginerii au optimizat caracteristicile aerodinamice ale noului Corsa în tunelul aerodinamic al Universității din Stuttgart, operat de Institutul de cercetare în inginerie și motoare auto. Rezultatul. Prin urmare, cu un coeficient aerodinamic de Cx=0,29 și o zonă frontală redusă față de modelul anterior, de numai 2,13 m2, noul Corsa este unul dintre cele mai aerodinamice autoturisme din clasa sa.

Mai mult, Versiunea cea mai ușoară a noului Corsa coboară, în premieră, sub pragul de 1.000 kilograme, cântărește doar 980 kilograme. În comparație cu modelul anterior, această variantă este cu 108 kilograme mai ușoară - o reducere a greutății cu aproximativ 10%, deși noul model are o lungime similară, de 4,06 m. Caroseria brută este cu 40 kilograme mai ușoară, motoarele compacte cu trei cilindri sunt mai ușoare cu aproape 15 kilograme față de motoarele cu patru cilindri din generația anterioară. Capota din aluminiu economisește 2,4 kilograme în comparație cu capota mai mică din oțel a modelului anterior. Iar structura optimizată a scaunelor reduce greutatea mașinii cu încă 10 kilograme.

În cee ace privește gama de motoare, cea de-a șasea generație Opel Corsa este oferită cu patru unități de proveniență PSA, optimiate de inginerii germani. Pe benzină, sunt oferite trei motoare de 1.2 litri în trei pistoane – una aspirată, de 75 cai puere, și două turbo, de 100 și, respectiv, 130 cai putere. Iar pentru cei care preferă diesel-ul este disponibil un motor de 1.5 litri și 102 cai putere. În premieră, gama de transmisii include și o cutie automată cu opt trepte.

Odată cu noul Corsa, Opel oferă tehnologii și sisteme de asistență pe care clienții le cunosc doar de la modelele din clase superioare. Marca germană pune la dispoziție farurile adaptive IntelliLux LED matrix, cu funcție anti-orbire, în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontală de ultimă generație și adaptează în mod continuu și automat fasciculul luminos la fiecare situație din trafic și din mediul înconjurător.

Sistemele de asistență moderne, cum ar fi recunoașterea indicatoarelor rutiere sau tempomatul automat, precum și sistemul de protecție la impact lateral controlat de senzori asigură o creștere semnificativă a siguranței. Cel din urmă avertizează dacă părțile laterale ale autovehiculului sunt în pericol să intre în contact cu obstacole (de exemplu, stâlpi, ziduri) în timpul manevrelor efectuate la viteze mai mici de 10 km/h. Există, de asemenea, sisteme precum cel de monitorizare a unghiului mort și diferite sisteme de asistență la parcare, de la Park Pilot până la camera video panoramică pentru marșarier, la 180 de grade. Sistemul care oferă asistență pentru menținerea benzii de circulație debutează la bordul modelului Corsa. Dacă sistemul detectează o părăsire accidentală a benzii, acesta avertizează șoferul printr-un semnal vizual și un impuls ușor pentru a corecta direcția.

Varianta de bază a noului Corsa are un preț de pornire de 11.304 €, TVA inclusă. Aceasta oferă numeroase sisteme de asistență standard, cum ar fi avertizarea privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și recunoașterea pietonilor. Pe lângă versiunea complet electrică Corsa-e, versiunile cu motor diesel și pe benzină sunt disponibile în trei linii de echipare noi: Edition, Elegance și sportivul GS Line.

Infuzie de tehnologie și motoare PSA, pentru Astra K facelift

Cu ochiul liber, Astra K facelift nu diferă prea mult de ”Mașina Anului 2016”. Specialiștii au lucrat mai mult la detalii și pe dedesubt, iar Astra K facelift a devenit cel mai eficient model compact Opel din toate timpurile, cu un coeficient aerodinamic identic cu cel al îndrăgitului coupé Calibra din anii 1990 (Cx=0,26, atât pentru versiunea Astra hatchback, cât și pentru break-ul Sports Tourer) și noi motorizări care respectă deja standardul Euro 6d, emițând cu până la 21% mai puțin CO2 decât modelul anterior. Cinci din cele șapte combinații de sisteme de propulsie oferite au chiar emisii sub valoarea de 100 g CO2/km.

Motoarele diesel și pe benzină ultramoderne, cu trei cilindri, ale noului Astra, cu puteri între 105 cai putere și 145 cai putere asigură nu doar performanță dinamică și un consum redus, ci și un nivel optim de confort. Un arbore de echilibrare cu rotaţie în sens opus, montat în blocul motoarelor cu trei cilindri amortizează vibrațiile nedorite.

Motoarele de bază sunt combinate standard cu o transmisie manuală cu șase trepte. Dar se poate opta și pentru o nouă transmisie automată continuu variabilă sau o transmisie automată cu nouă trepte.

Șasiul sportiv al modelului Astra a fost îmbunătățit. Noile amortizoare sporesc confortul. Șasiul dinamic, opțional este prevăzut cu amortizoare mai rigide, direcție mai precisă și un braț Watts pe puntea spate.

La interior, facelift-ul operat lui Astra K iese în evidență în primul rând la nivelul instrumentarului de bord care, acum, este complet digital. Apoi, clienții modelului Astra beneficiază de o conectivitate de vârf datorită sistemelor Multimedia Radio, Multimedia Navi și Multimedia Navi Pro compatibile cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto. Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat vârful de gamă Opel Insignia, are un ecran color tactil de 8". Sistemul poate fi personalizat și controlat prin comandă vocală. Serviciile de navigație conectată asigură o călătorie mai relaxată. Afișajul sistemului de navigație are un aspect mai modern.

Opțional, în premieră, Astra poate fi dotat cu un sistem audio premium Bose premium, prevăzut cu șapte difuzoare, inclusiv un subwoofer Rich Bass.

Prețurile pentru Opel Astra K facelift pornesc de la 15.965 euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te