Herghelia cu 10 milioane de Mustangi

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.08.2018 - 13:55
Ford Mustang, cea mai vândută mașină sport din Statele Unite, în ultimii 50 de ani, și din Europa, în ultimii trei ani, a aniversat exemplarul cu numărul 10 milioane.

Ford Mustang, cea mai vândută mașină sport din Statele Unite, în ultimii 50 de ani, și din Europa, în ultimii trei ani, a aniversat exemplarul cu numărul 10 milioane. Mașina care a bifat borna este un Mustang GT Convertible V8 de 450 de cai, cu transmisie manuală în șase trepte.

SHARE

Primul Mustang produs vreodată în serie, care a purtat numărul de șasiu 001, a ieșit de pe linia de asamblare a fabricii din Dearborn, Michigan, în 1964 și beneficia de un motor V8 de 164 de cai putere, cuplat cu o transmisie manuală cu trei trepte. Apoi, în cei 54 de ani de viață, Mustang a mai fost produs la San Jose (California) și în Metuchen (New Jersey).

Acum, noul Mustang atinge cel mai ridicat nivel tehnologic, de performanță și de personalizare din istoria modelului. Mașina oferă un design exterior atletic, un interior sportiv, ușor retro, cu materiale moi la atingere și un instrumentar de bord digital, cu diagonala de 12 inch. Gama îmbunătățită de motoare include un V8 de 5.0 litri care dezvoltă 450 de cai putere și un EcoBoost de 2.3 litri și 290 de cai putere. Cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte, V8-ul oferă o accelerație 0-100 km/h în 4.3 secunde, iar EcoBoost-ul, de 5,5 secunde. Opțional, cutia manuală cu șase trepte vine echipată cu tehnologia de sincronizare a turațiilor, ce oferă schimbări de treaptă mai fluide și mai rapide pe faza de retrogradare.

Tehnologiile avansate la nivel dinamic includ suspensia ajustabilă MagneRide®, sistemul selectabil Drive Modes și noul sistem de evacuare cu supape active care oferă inovativul Good Neighbour Mode, pentru o rulare în liniște deplină în cartier dimineața devreme sau noaptea târziu. Lista tehnologiilor de asistență a șoferului include Asistență pre-coliziune cu detecția pietonilor și Sistemul de menținere a benzii de rulare. 

Cea mai vândută mașină sport

Mustang este mașina sport cel mai bine vândută în Statele Unite în ultimii 50 de ani, conform unei analize privitoare la vânzărilor totale de mașini sport din toate segmentele în SUA, între 1966 și 2018, bazată pe informațiile oferite de compania IHS Markit.

De asemenea, Ford a vândut peste 38.000 de unități Mustang în Europa din momentul în care acest model a intrat oficial pe piață în această regiune, în 2015. Anul trecut, Mustang a depășit în vânzări Porsche 911 pe 13 piețe europene, implicit Marea Britanie și Spania. Cele mai mari piețe europene pentru Mustang în 2017 au fost Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Suedia.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te