Ford, primul constructor care conectează standard întreaga gamă de vehicule comerciale

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.06.2020 - 17:25

Ford a anunțat că introduce modemul FordPass Connect în echiparea standard a tuturor celor șapte produse de bază din gama de vehicule comerciale Ford, inclusiv pe Ford Transit, Transit Custom și Ranger. De asemenea, este disponibil un nou sistem de securitate Guard Mode.

SHARE

„Conectivitatea stă la baza misiunii noastre de a furniza vehicule inteligente pentru o lume inteligentă. Recent am produs 100.000 de vehicule comerciale conectate și ne așteptăm să ajungem la un milion de vehicule comerciale de acest fel în următorii trei ani”, a declarat Mark Harvey, director, Vehicle Commercial Mobility, Ford Europa.

Modemul FordPass Connect conectează wireless vehiculele Ford la internet, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de actualizări Over-The-Air (OTA) și de servicii de conectivitate, precum aplicația FordPass Pro, dar și de servicii telematice, cum ar fi Ford Telematics și Data Services.

Disponibil anterior ca optional pe vehicule comerciale, modemul FordPass Connect vine acum în echiparea standard pe Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect și Ranger. Clienții flotelor de Transit Courier și Tourneo Courier vor putea accesa serviciile telematice Ford, utilizând doar un modem plug-in aftermarket.

Abonamentul la modemul FordPass Connect este gratuit pentru șoferii din toată Europa. Una dintre aplicațiile disponibile prin intermediul acestui modem este FordPass Pro. Dezvăluită anul trecut, aplicația  permite clienților de afaceri mici să gestioneze, să monitorizeze și să controleze până la cinci vehicule comerciale Ford de pe un singur smartphone.

Pentru clienții de flote mai mari, Ford Telematics și Ford Data Services oferă soluții de conectivitate pentru vehicule, care ajută la gestionarea duratei de funcționare a vehiculului și la îmbunătățirea nivelului de eficiență, permițând accesul la datele vehiculului și integrarea acestora în sistemele de gestionare a flotei terțe.

Guard Mode este un sistem de securitate accesibil prin aplicația FordPass Pro. Oferă monitorizare în timp real pentru a avertiza șoferii, proprietarii și administratorii de flote mici ori de câte ori există posibile încălcări de securitate în vehiculele lor.

Odată activat, de exemplu după orele de lucru sau în weekend, Guard Mode va detecta ori de câte ori cineva intră într-un vehicul, deschide capota sau pornește motorul și va trimite o notificare către smartphone-ul proprietarului. De asemenea, sistemul oferă securitate suplimentară împotriva furtului de chei sau clonării, avertizând dacă un vehicul este deblocat sau pornit folosind o cheie - acțiune care nu poate declanșa o alarmă convențională a vehiculului.

Guard Mode va fi disponibil pentru clienții vehiculelor comerciale din Europa în acest an, folosind aplicația FordPass Pro în Europa în acest an, iar pentru proprietarii actuali, va fi prima funcție actualizată prin intermediul serviciului OTA.

Noi aplicații, pentru SYNC 3 cu AppLink

Sistemul de comunicații și divertisment SYNC 3 cu AppLink de la bordul modelelor Ford, permite șoferilor să interacționeze în siguranță și în mod convenabil cu aplicațiile pentru smartphone-uri, utilizând afișajul mare și tactil pentru comenzi vocale intuitive.

Pe lângă Apple CarPlay și Android Auto, SYNC 3 cu AppLink beneficiază de aplicații menite să ofere o experiență completă pentru utilizatorii de vehicule comerciale Ford. SYNC 3 permite acum conectarea wireless a smartphone-ului pentru aplicațiile AppLink care utilizează Bluetooth. AppLink include servicii de navigație populare, precum what3words, Waze și Sygic Truck Navigation, în timp ce Cisco Webex ajută șoferii să rămână conectați cu colegii și clienții oriunde s-ar afla.

Cel mai recent partener care s-a alăturat familiei AppLink este Braintoss, o aplicație de productivitate care îi ajută pe șoferi să-și exprime gândurile în timp ce conduc, cu funcții care includ transcrierea cuvintelor rostite într-un text ce poate fi trimis direct către o căsuță de e-mail sau o aplicație de gestionare a sarcinilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te