EQC, primul SUV Mercedes 100% electric, a intrat în producția de serie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.07.2019 - 15:26

Două motoare electrice asincrone, 408 cai putere, tracțiune integrală și o autonomie de 374-416 km conform WLTP. SUV-ul Mercedes EQC a fost integrat in productia de serie a fabricii din Bremen și poate fi comandat inclusiv în România.

SHARE

EQC este precursorul noii generații de mașini electrice Mercedes-Benz și reprezintă astfel pilonul „Electric Drive" al strategiei CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric). Mașina oferă o putere totală de 408 CP, furnizată de două motoare electrice (unul pe fiecare punte). Iar cuplul motor maxim ajunge la 760 Nm. Datorită unei strategii inteligente de operare, componentele sistemului de condus asigură putere exact acolo unde este nevoie, în funcție de situație, într-un mod eficient și aproape silențios. Transmisia integrală 4MATIC îmbunătățește stabilitatea și manevrabilitatea autovehiculului, mai ales pe drumuri dificile, prin distribuirea puterii în mod continuu către fiecare roată.

Bateria Li-Ion de înaltă tensiune din dotarea EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea electrică și impresionează prin densitatea mare de energie și conținutul energetic utilizabil. Cu o capacitate de 80 kWh, aceasta asigură o autonomie între 374 km și 416 km (WLTP). Iar designul modular al bateriei, care cuprinde două module cu 48 de celule și patru module cu 72 de celule, asigură un design compact.

Mercedes EQC poate fi încărcat la orice priză domestic (timp de încărcare de aproximativ 11 ore), însă, comparativ cu prizele clasice, Mercedes-Benz Wallbox Home permite încărcarea mai rapidă. În cazul unei stații de încărcare rapidă (DC), ”plinul” poate fi făcut în circa 40 de minute.

Totodată, carismaticul EQC impresionează prin atributele sale, oferind o experiență superioară la condus, un nivel ridicat de confort acustic și o dinamică de condus captivantă.

Prețurile pentru versiunea de bază Mercedes-Benz EQC încep de la 75.922 Euro (TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -