Criza COVID: Lamborghini a obţinut un profit record în 2020. Chinezii, principalii clienți

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.03.2021 - 10:58
Lamborghini a obţinut un profit record în 2020, susţinut de cererea venită mai ales din partea clienţilor chinezi. / Foto: onn.network

Lamborghini a obţinut un profit record în 2020, susţinut de cererea venită mai ales din partea clienţilor chinezi, relatează CNBC.

SHARE

În pofida închiderii fabricii timp de două luni în timpul pandemiei de Covid-19, ”taurul furios” al sectorului auto a livrat anul trecut 7.430 de automobile, în scădere cu numai 9% de la un maxim atins în 2019.

Vânzările au depăşit 1,6 miliarde de euro, fiind cu doar 11% mai mici comparativ cu cele din 2019, dar compania a explicat că profitul a urcat la un nivel record deoarece clienţii au comandat maşini mai scumpe, personalizate.

Perspectivele pentru 2021 arată şi mai promiţătoare, deoarece creşterea acţiunilor şi a valorii activelor în întreaga lume amplifică averile cumpărătorilor bogaţi de maşini.

Citește și:

În ciuda crizei COVID, pentru Bentley, 2020 a fost cel mai bun an din istoria sa de peste un secol

Crearea de avere din criptomonede, vehicule speciale de investişii, oferte publice iniţiale şi preluări au creat, de asemenea, o nouă generaţie de cumpărători de automobile, super tineri.

Lamborghini are deja comenzi pentru primele 9 luni din 2021

CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, a declarat pentru CNBC că producătorul auto are deja comenzi pentru primele nouă luni ale anului 2021.

”Este un pic ca la pieţele bursiere. Încrederea cumpărătorilor este ridicată, abia aşteaptă momentul să iasă din nou şi să se bucure de viaţă”, a spus Winklemann.

Citește și:

Cum i-a cumpărat Ilie Năstase soției un Bentley de un sfert de milion de euro

SUV-ul Urus, un bestseller

Lamborghini, deţinută de Volkswagen Group, beneficiază şi de succesul SUV-ului său de 220.000 de dolari, Urus.

Producţia totală a companiei s-a dublat de când compania a început să livreze Urus în 2018.

Winkelmann a declarat că China este aşteptată să devină a doua piaţă ca mărime a companiei în acest an, înlocuind pentru prima oară Germania.

SUA sunt încă departe de piaţa Lamborghini, cu livrări de 2.224 de maşini în 2020.

Cea mai mare provocare pentru Lamborghini, alături de alte companii de automobile sport precum Ferrari, McLaren şi Bugatti, este înăsprirea reglementărilor privind emisiile din întreaga lume şi trecerea la vehiculele electrice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.