AUDIO BMW-urile electrice nu bat toba pe evacuare, cântă pe notele scrise de Hans Zimmer

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.03.2020 - 12:02

Pentru a conferi modelelor BMW electrice și electrificate un plus de emoție printr-o experiență sonoră autentică, bavarezii au apelat la renumitul compozitor de muzică de film Hans Zimmer. Împreună cu designer-ul BMW de sunet Renzo Vitale, acesta a compus IconicSounds Electric.

SHARE

Calmul oferit de liniştea condusului electric este menţionat deseori ca beneficiu major al mobilităţii electrice. Dar cum unii conducători resimt lipsa atracţiei emoţionale a sunetului, BMW nu putea trece nepăsător mai departe. "Sunetul a jucat mereu un rol important în emoţionarea automobilelor noastre. Acum, vorbim despre bucuria plăcerii de a conduce la un nou nivel”, a afirmat Jens Thiemer, vicepreşedinte executiv al mărcii BMW.

Repertoriul fonic al BMW Concept i4 cuprinde, de exemplu, sunete de condus pentru modul de experienţă "Core" până la tonurile mai accentuate ale modului "Sport". Acompaniamentul acustic pentru deschiderea portierelor şi pornirea maşinii fac şi ele parte din experienţă.

„Renzo şi cu mine am fost inspiraţi să reunim trecutul şi viitorul BMW prin sunet pentru BMW Concept i4", a explicat Zimmer, adăugând că “sunetul pe care l-am creat este clasic, dar surprinzător şi are un sentiment de lejeritate care se potriveşte cu marca BMW."

De asemenea, Hans Zimmer şi Renzo Vitale au creat în studioul lui Zimmer din Santa Monica și noul sunet de Start/Stop „ready-to-drive” pentru toate modelele BMW electrice şi plug-in hybrid ce va fi introdus ca dotare standard din luna iulie 2020.

„Abilitatea de a crea sunetul în automobilele noastre ne permite să stârnim emoţii pozitive (…) Noul sunet de Start/Stop îşi propune să insufle un sentiment de entuziasm în perspectiva condusului electric, când clientul intră în automobil şi îşi începe călătoria”, a precizat Vitale.

Hans Zimmer a compus muzica pentru peste 150 de filme, printre care sunt și coloanele sonore premiate cu Oscar - The Lion King (1994), Crimson Tide (1995), The Thin Red Line (1998), Gladiator (2000), Ultimul samurai (2003), The Dark Knight (2008), Inception (2010), 12 Years a Slave (2013) și Interstellar (2014).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -