Atenție ce service alegeți! Un mecanic a vândut pe bucăți, la dezmembrări, mașina clienților

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 26.02.2023 - 10:06
Atenție ce service alegeți! Un mecanic a vândut pe bucăți, la dezmembrări, mașina clienților. - Foto: pexels.com/Anna Shvets

O familie a rămas fără mașină după ce și-a dus mașina la un service iar mecanicul, în loc să efectueze lucrările solicitate, a vândut-o pe bucăți la dezmembrări.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Păgubiţii sunt doi tineri din Baia Mare, care, la începutul lunii decembrie, anul trecut, au apelat la un mecanic auto din Oradea ca să le mute volanul maşinii cumpărate din Anglia, din partea dreaptă în partea stângă.

“E greu să găseşti mecanic care face conversii. De la o cunoştinţă am aflat despre acest Lucian Şandra, care s-a ocupat de maşina unui prieten, în urmă cu 2 ani”, a povestit Anca Delia Moldovan.

Soţul ei l-a şi sunat, iar orădeanul le-a cerut să aducă maşina la atelier, urmând să o termine până la Sărbători.

Citește și: Finanţator cheie al Hezbollah, arestat la Bucureşti. SUA au pus recompensă de 10 mil. $ pe capul său

Au stabilit detaliile, iar pe 11 decembrie, într-o zi de duminică, au adus autoturismul la Oradea, lăsându-l în faţa unui atelier de pe strada Ciheiului.

Mecanicul îi aştepta, i-au predat şi cheile, dar proprietarii au luat actele şi plăcuţele de înmatriculare, ca să pregătească dosarul în vederea înmatriculării autoturismului.

În următoarele zile, spun băimărenii, au ţinut legătura cu mecanicul, un anume Şandra, i-au solicitat şi fotografii, ca să vadă cum decurge procedura, însă bărbatul nu le-a trimis, inventând mereu scuze.

Cum nu le-a predat maşina înainte de Crăciun, aşa cum le-a promis, tânăra şi-a rugat fratele, care e orădean, să meargă neanunţat până la atelier. Atunci au aflat că au fost păcăliţi, relatează ebihoreanul.ro.

„Aşa am aflat că acolo nu lucrează niciun Lucian Şandra şi că maşina nu e acolo. L-am sunat imediat, ne-a spus că maşina e în altă parte şi că ne va da locaţia. Dar nu ne-a trimis nimic”, zice Anca.

Citește și: FOTO Aro 304 Cabrio, limuzina tip „Papamobil” în care lui Ceaușescu i-a fost frică să se urce

Ca urmare, cei doi soţi au venit personal la Oradea, încercând să dea de urma mecanicului sau a maşinii.

Proprietarul atelierului de pe strada Ciheiului, unde lăsaseră autoturismul, le-a explicat că Şandra a lucrat acolo, dar a fost concediat, iar autoturismul lor a stat câteva zile în parcarea lor.

Un mecanic a vândut pe bucăți, la dezmembrări, mașina clienților

„În data de 16 decembrie, le-a cerut foştilor colegi să-i dea plăcuţe de înmatriculare, ca să o poată duce de acolo. Nu a primit, aşa că a mers la dezmembrări şi a adus de acolo. Le-a pus pe mașină şi a plecat”, spune băimăreanca.

Tot de la proprietarul atelierului au aflat că mecanicul a mai avut un atelier pe strada Clujului, care însă s-a dovedit închis, dar şi că nu erau singurele victime, căci bărbatul a mai păcălit şi alte persoane, cărora le-a dezmembrat şi vândut maşinile.

„Am mers şi la firma de dezmembrări cu care colabora, dar maşina nu era. Ni s-a trântit uşa în nas”, susţine tânăra.

Cei doi soţi au depus o plângere la Poliţia Municipiului Oradea, aspect confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

"La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor există, în lucru, un dosar penal în cadrul căruia polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune", a declarat ofiţerul.

„Specialistul” în conversii auto din Oradea a țepuit mai multe persoane

În paralel, păgubiţiii şi-au făcut publică păţania şi pe grupurile de socializare de pe Facebook, pentru ca escrocul să nu mai facă alte victime.

“Am fost contactată de mai multe persoane, unii îi dăduseră şi avans, sume mari de bani, deci nu au pierdut numai maşinile. O parte aveau deja plângeri depuse la Poliţie, alţii încă nu, pentru că acest Şandra le promitea că le va returna paguba. Eu i-am încurajat pe toţi să meargă la Poliţie, să se poată lua măsuri împotriva individului, pentru că face în continuare victime”, zice Anca.

De altfel, că cei doi băimăreni nu sunt singurele victime ale escrocului o arată şi procesele pornite pe numele lui Şandra, găsite pe portalul instanţelor de judecată.

Unul a fost iniţiat chiar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care a solicitat aviz pentru reluarea urmăririi penale în cazul unui orădean păcălit în 2021.

Acesta lăsase pe mâna lui Şandra un Mercedes S Class, tot pentru conversia volanului, iar mecanicul i-a returnat maşina abia când s-a văzut reclamat la Poliţie pentru înşelăciune.

Iniţial, anchetatorii au dispus clasarea dosarului, dar soluţia l-a nemulţumit pe păgubit, care le-a cerut să continue cercetările deoarece a primit autoturismul fără catalizator.

Ca atare, procurorii au dispus reluarea urmăririi penale împotriva lui Şandra şi pentru furt, primind pe 9 august anul trecut şi avizul Judecătoriei Oradea. Ancheta în acest caz nu a fost, încă, finalizată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te