A treia generație Kuga, primul Ford care oferă propulsie mild-hybrid, plug-in hybrid și full-hybrid

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 02.04.2019 - 19:29

Ford schimbă macazul în cazul celei de-a treia generații a SUV-ului Kuga, pariind pe un design complet nou, aerodinamic și emoționant, și pe electrificare. Kuga plug-in hybrid va oferi o autonomie 100% electrică de peste 50 de kilometri.

SHARE

Noua generație Kuga este primul SUV construit pe platforma globală C2, care determină un nivel aerodinamic superior pentru un consum îmbunătățit și o masă proprie care scade cu până la 90 de kilograme în comparație cu versiunile de motorizare echivalente modelului precedent. În plus, noua arhitectură este concepută pentru a perfecționa performanțele la impact și oferă o rigiditate torsională cu 10% mai mare care permite un comportament dinamic mai bun și un rafinament ridicat. Adițional, spațiul interior este mai mare, în timp ce designul exterior rămâne unul dinamic și expresiv.

Plaja largă de opțiuni include execuții diferite pentru variantele Kuga Vignale, ST-Line și Titanium, fiecare oferind un caracter unic care reflectă personalitățile proprietarilor. Kuga Titanium este reprezentativ pentru calitatea și dotările de top care vor fi oferite clienților la nivel european. Printre trăsăturile esențiale se numără un scut și un difuzor aerodinamic posterior sport, oglinzi, bandouri laterale și mânere ale ușilor vopsite în culoarea caroseriei, lumini de zi LED și jante standard de 17 inch sau opționale de 19 inch.

Kuga Vignale pune la dispoziție elemente exclusive și o atenție meticuloasă la detalii, oferind ornamente Vignale exclusiviste precum finisajele din aluminiu satinat pentru barele longitudinale de pe plafon, pentru zona inferioară a spoilerelor și pentru protecțiile laterale ale ușilor. De asemenea, această versiune dispune de un design elegant pentru spoilerele față și spate, alături de o grilă frontală cromată caracteristică variantelor Vignale și de țevi de evacuare duble. Jantele standard au diametrul de 18 inch, clienții putând opta pentru variante de 19 sau 20 de inch. Interiorul este și el îmbunătățit prin scaunele Windsor cu tapițerie din piele care prezintă un design exclusiv Vignale cu tipar hexagonal, prin volanul încălzit îmbrăcat în piele și prin covorașele premium din velur.

Iar Kuga ST-Line primește un design inspirat din gama modelelor Ford Performance, elementele estetice incluzând spoilere și pasaje ale aripilor vopsite în culoarea caroseriei. Grila frontală, scutul frontal, difuzorul de aer posterior și barele longitudinale de pe plafon sunt finisate într-o nuanță neagră. Un eleron de dimensiuni apreciabile, jantele standard de 18 inch (opțional de 19 inch) și țevile duble de evacuare completează caracterul sportiv al acestei versiuni. La interior, plafonul este tapițat într-o nuanță închisă, scaunele cu design exclusiv ST-Line oferă cusături contrastante de culoare roșie, iar pedalierul din aliaj, volanul cu partea inferioară teșită și covorașele și pragurile ST-Line reflectă personalitatea performantă a mașinii.

Energie pe toate gusturile

Cel mai avansat model Ford din istorie din punctul de vedere al electrificării, noul Ford Kuga este reprezentat de sofisticatul Kuga Titanium, de sportivul Kuga ST-Line și de elevatul Kuga Vignale, oferind o gamă avansată de sisteme de propulsie hibride, care permit un nivel de eficiență fără precedent în familia SUV-urilor Ford.

Paleta de motorizări include Kuga Plug-in Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild-hybrid) și Kuga Hybrid (full-hybrid), care sunt oferite alături de motoarele diesel EcoBlue de 2.0 litri sau 1.5 litri, de motorul pe benzină EcoBoost de 1.5 litri și de o nouă transmisie automată inteligentă cu opt trepte.

Kuga EcoBlue Hybrid îmbunătățește motorul diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri și 150 CP pentru un nivel și mai ridicat de eficiență la nivelul consumului de carburant. Tehnologia mild-hybrid implică un starter/generator integrat antrenat pe curea (BISG) care înlocuiește alternatorul clasic, permițând recuperarea și depozitarea energiei generate în timpul decelerării și încărcarea unui pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți răcit cu aer. BISG se comportă și ca un motor, utilizând energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, dar alimentând totodată și sistemele electrice auxiliare ale mașinii. Sistemul de 48 de volți permite, de asemenea, ca tehnologia Start-Stop de pe noul Kuga să opereze în mai multe situații și contexte pentru o eficiență mai bună, acest lucru contribuind la un nivel anticipat al emisiilor de 132 de grame CO2/km și la un nivel al consumului de 5.0 litri/100 km.

Kuga Hybrid utilizează un sistem de propulsie hibrid cu auto-încărcare care permite rularea pur electrică și combină un motor pe benzină de 2.5 litri care funcționează în ciclu Atkinson cu un motor electric, un generator, o baterie Litiu-Ion și o transmisie automată de tip power-split dezvoltată de Ford. Kuga Hybrid va fi disponibil în 2020 cu tracțiune pe puntea față și cu sistemul Ford Intelligent All-Wheel Drive, bifând cifre anticipate de consum de 5.6 litri/100 km și emisii de 130 de grame CO2/km.

De asemenea, noua generație Kuga lărgește experiența de a șofa un SUV printr-o gamă avansată de tehnologii de asistență a șoferului. Acestea sunt concepute pentru a le oferi șoferilor încrederea de care au nevoie la volan și pentru a-i ajuta să rămână concentrați în timp ce conduc.

Tehnologiile sofisticate grupate în pachetul Ford Co-Pilot360 îmbunătățesc nivelul de protecție în caz de accident, experiența de șofat și ușurează manevrele de parcare. Acestea sunt concepute pentru a transforma timpul petrecut la volan într-o experiență mai confortabilă, mai sigură și mai ușoară.

Kuga este cel mai vândut SUV Ford la nivel european și al treilea model al gamei Ford în regiune la nivel de vânzări, după Fiesta și Focus. Clienții au achiziționat 153.800 de exemplare Kuga în 2018, contribuind la o creștere de peste 19% a vânzărilor de SUV-uri Ford în cursul anului trecut.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te